ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мога ли да се избавя от непрекъснатия страх?

Здравейте, искам да споделя с вас пробле­ма си, тъй като в мо­мента не съм в България. Изпитвам страх от еле­ментарни неща, получавам изпотяване от напрежение и притеснение, а не искам да е така. Ходих на лекар-невролог в България преди 5 месеца и ми изписа ревотрил по схема и за главоболи­ето – МИГ 400. Но след като изпих хапчетата отново се почувствах зле. Вие какво ще ме посъветвате?

Светла Панайотова – София

Страхът може да се разглежда като комплексна реакция на човек към външни и вътрешни стимули, въз­приемани като опасност. Докато страхът, свързан с реална заплаха, изглежда „оправдан“, тостраховата тревожност, отнасяща се до вътрешните ни преживя­вания и конфликти, остава до голяма степен неосъз­ната и се преживява често като „безпричинен страх“. Този вид страх може да се прояви и като силна „не­разбираема“ тревожност,, свързана с добре опреде­лени ситуации или обекти. Това състояние е израз по-скоро на вътрешните ни несъзнавани желания и кон­фликти и е свързано главно с многообразните аспекти на нашия живот. Особено когато в семейството има преживени критични ситуации, неразрешени психични конфликти и от тази гледна точка „безпричин­ният страх“ има своите причини, поради което се налага спешно да потърси­те психиатър. Това, което можете да направите и сами, е да се опитате да си дадете сметка в какви моменти, ситуации, присъствия настъпват „безпричинните“ опасения. И след това вече да се оп­итате да разберете дали няма да откриете някаква вътрешна връзка между тях, която да ви помогне да разгадаете състояни­ето си.

Как да се преборим със стреса с природни средства…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *