ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Неправилното хранене е една от причините за честите промени в настроението

Внезапните и чести промени в настроението не са непременно причинени от емоционални и психологически фактори. Темпераментът и характерът може да са причината при някои хора да имат резки промени в настроението си.
Обикновено промените в настроението се редуват и са различни, често напълно противоположни настроения се редуват в силно емоционални състояния. Неочакван гняв се замества с меланхолия или депресия например. Причината за тези редувания на настроението може да е разстройство на настроението, и ако това се повтаря често тогава е нужно да се посети лекар. Тъй като това вече е психично състояние наречено маниакално депресивно разстройство, което може да е доста сериозно при някои хора.
Промените в настроението при жените най-често се проявява преди менструация и е свързано с промяната на хормоните, също така по време на бременност и в началото на менопаузата.
Други възможни фактори, които могат да доведат до промяна в настроението са храненето и хранителния дисбаланс. Така например внезапното променяне на нивата на кръвната захар поради приема на някои храни може да доведе до редуване на настроенията. Раздразнителността може да бъде причинена и от хипокликемия, безпокойство, стрес или липсата на сън.
Психологическа или емоционална травма може да е друга причина за промяна в настроението. Наркотиците и злоупотребата с алкохол  също оказват влияние върху настроението.
Умът и тялото са тясно свързани. Процесите, които стават в тялото повлияват на ума, така че за да разберете, защо се случват промените в настроението трябва да търсите причината втялото. Дефицитът на някои важни хранителни вещества може да е причината за промените в настроението. След това приемът на някои енергийни напитки също причиняват промени в настроението.
За да се справите с промените в настроението може да вземате витамин В комплекс и да завишите приема на храни богати на калций и магнезий. Препоръчва се и приема на бял равнец под формата на чай, както и на чай от розмарин, глухарче и пореч.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *