Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Естествени средства за защита от косопад при жените

Жените също имат проблеми със загубата на коса. Макар, че на пазара има много продукти , които обещават, че ще се отървете от косопада това в повечето случай не е вярно. Добрата новина е, че има естествени средства за защита от косопад, които може да използвате у дома. Те са много безопасни и могат да бъдат ефективни при загубата на коса и дори при изтъняване на косъма.

Кокосово мляко. Кокосовото мляко съдържа калий, витамини и минерали, които насърчават растежа на косата, а също така я и подхранват. Кокосово мляко съдържа също и антимикробни и антивирусни свойства, които помагат да се предотврати загуба на коса. Може да закупите кокосово мляко от аптеката и да го нанесете в корените на косата си. След това масажирайте около 10 минути и изплакнете с топла вода. Правете това веднъж седмично. Не използвайте след процедурата шампоан поне 24 часа.

Ракия. Ракията насърчава растежа на косъма чрез стимулиране на космените фоликули. Също така косата трябва да се подхранва със серни витамини и минерали. Един лесен начин за получаване на тези вещества е с яйце. Налейте една чаша ракия в купа, прибавете едно яйце и разбъркайте добре. Нанесете сместа на косата и скалпа, масажирайте леко и оставете да престои 1 час. След това измийте с вода и шампоан.

Листа от латинка. Латинката е цвете, което стимулира капилярите в кожата на главата и предпазва от косопад. Премерете една чаена чаша листа от латинка и ги покрийте с вода. Кипнете ги за 20 минути, след това оставете отварата да изстине, прецедете през цедка и масажирайте течността в скалпа, след което изплакнете с вода. Повтаряйте процедурата, докато не забележите да пониква коса.

Корен от юка. Освен за лечение на навяхвания и ревматизъм, коренът от юка бил използван и за шампоан за лечението на косопад. Вземете няколко парчета корен от юка и го поставете във вода оставете го да престои така няколко минути и след това нанесете на скалпа, като масажирате. След като се уверите, че е сместа е попила добре в скалпа изплакнете обилно с вода и измийте с шампоан.

Етерични масла. Етеричните масла са били използвани от египтяните векове преди да се лекува косопад, те стимулират космените фоликули и насърчават растежа на косата. Вземете две капки етерично масло от мащерка и две капки от кедрово дърво, смесете ги добре и добавете към тях по три капки розмарин и лавандула, накрая добавете ½ ч.л. масло от жожоба и 4 ч.л. от гроздови семена. Тази смес масажирайте на главата си и увийте с  хавлиена кърпа. Оставете така да престои през ноща, а на сутринта изплакнете и измийте със шампоан. Правете процедурата най-малко три месеца, докато видите резултата.

НОВ ЛОСИОН ПРОТИВ КОСОПАД

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *