Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да не правим ако имаме астма и чакаме дете?

Ето типичните грешки, които допускат майки­те, които страдат от астма:

ГРЕШКА №1

Не се подготвят за бре­менността или се държат неправилно по време на нея.

Как е правилно?

При бронхиална астма вероятността от спонтанен аборт, преждевре­менно раждане и други усложнения е по-голя­ма. Затова жената, коя­то иска да стане майка, трябва да се подготви за­дължително и да започне консултации с пулмонолог. Той ще се постарае предварително да укрепи белите дробове за бъде­щото натоварване, ще изпише антиастматични средства. Тогава най-вероятно няма да се нало­жи те да се приемат по време на бременността или дозировката им ще бъде намалена. Глюкокортикостероидите, кои­то снемат възпалението на бронхите, е най-добре да се приемат чрез инха­латор, за да не се навре­ди на плода, но отказът от тях е неприемлив. До бременността жените астматички трябва да се избавят от инфекциите и да се пазят от простуда!

ГРЕШКА №2

Вместо алергенното кра­ве мляко на детето дават козе или соево мляко.

Как е правилно?

Истината е, че всяко пето дете с алергия към кра­вето мляко не понася до­бре и козето. Най-добре е да се замени млякото със специална хипоалергенна млечна смес на основата на хидролизи­ран протеин. Соята също може да стане алерген и много производители на детски храни, знаейки за това, се отказват да я до­бавят към зеленчуковите и месните пюрета. Зато­ва етикетите на храни­телните продукти трябва внимателно да се четат. Момченцата боледуват от бронхиална астма почти два пъти по-често от момиченцата.

ГРЕШКА №3

Смята се, че инфекци­ите тренират имуните­та, който с времето ще укрепне и детето ще се справя по-лесно с боле­стите.

Как е правилно?

За здравото дете това е вярно, но имунната сис­тема на потенциалния астматик може да не из­държи честите простуди. Нарушението на имуни­тета лесно може да се за- подозре, ако дребосъкът боледува по-често от 4-6 пъти в годината, а всяка остра вирусна инфекция (особено на фона на алер­гията) се проточва дълго и завършва с прием на антибиотици. Необходи­ма е задължителна кон­султация с имунолог и изследване на слюнката, секрета от носа, както и изследване на кръвта за имунния статус. Те ще покажат защо детето тол­кова често настива. Ко­рекцията на имунитета, която ще назначи лека­рят (таблетки, свещички, капки или инжекции), ще отнеме няколко месеца; може да се наложи и пов­торен курс. Басейнът и дихателната гимнастика могат много да помогнат.

 

 

Ако родителите са астматици…

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *