ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изпитани природни лекове при гингивит

Ако венците ви са зачервени, подути и кървят, когато ги миете и почиства­те, имате гингивит. Това се дължи на натрупването на плака, която разруша­ва венците, оголва зъбите и се наслагва по тях. Ето няколко лесни практични профилактични и лечебни средства…

Сол – истинското решете

Четката, пастата и конецът за зъби не могат да премахнат всички бактерии, които се загнездват във венците ви. За да успеете все пак да се отървете от вредителите, идеално средство е солта. Изсипете 220 г сода бикарбо­нат и 220 г сол в буркан. Допълнете с топла вода, разбъркайте и оставете да отлежи. На дъното на буркана ще се утаи пласт неразтворена сол и сода. Ако това не се случи, добавете още сол и сода. Непосредствено преди употреба добавете 1-2 ч. л. кислородна вода 3%, ко­ято ще убие бактериите и ще дезинфек­цира венците. Напълнете един иригатор с този разтвор. С негова помощ облейте всеки зъб от всички страни, след това пъхнете накрайника внимателно под ръба на венеца. Не поглъщайте разтво­ра! След всяка употреба добавяйте 1 чаша вода към разтвора. Количеството трябва да ви стигне за 10 промивки, след това пригответе нов разтвор.

Ето и как да заздравените венците, като промените хране­нето си

ПРОТЕИНИ: съблюдавайте границата Прекомерната консумация на бел­тъчини променя киселинността на слюнката и я прави по-гостоприемна към бактериите. Добре е да ограни­чите дневния прием на протеини до 75 г на ден.

КОФЕИН, ЗАХАР u АЛКОХОЛ: вън! Те разбиват имунната система и улесняват живота на бактериите, които рушат венците. Затова ги изхвърлете от менюто си.

ВИТАМИН С: за здрави венци Той участва при образуването на колаген – клетъчната основа на венеца. За профилактика вземайте 1000 мг витамин С всеки ден по 500 мг сутрин и вечер.

КОЕНЗИМ Q10: подобрява кръвооб­ращението. Коензимът помага, като подобрява кръвообращението и доставя кисло­род към венците. Препоръчва се 100 мг на ден. За предпочитане са жела­тиновите капсули на маслена основа, тъй като се абсорбират по-добре.

Лечебна комбинация

За да намалите възпалението и отичането на венеца, смесете по 75 мл тинктура от ехинацея, мащерка и канела с по 4-6 капки масло от евкалипт, лавандула, мента и растителен глицерин. Натопете клечка за зъби в разтвора и почистете внимателно шийката на зъба, като поставяте клечката успоредно на зъба така, ся­каш почиствате кожичките на нокът. Почистете и под ръба на венеца, без да го наранявате. Повтаряйте процедура­та всяка вечер преди лягане. Почиства­нето първите няколко пъти може да е неприятно, ако венците са възпалени.

Алоето успокоява възпалението

Можете да успокоите Венците с чист сок от алое. Когато купувате продукта, прочетете дали е предназначен за вътрешно приложение. От три до четири пъти на ден, смесвайте 1 с. л. алое с 1/2 чаша вода и плакнете устата 30 сек. Не поглъщайте!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *