ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Природата помага и при аритмии

Народната медицина ни предлага няколко рецепти за справяне с аритмията на сърцето. Всички от тях са изпробвани и помагат.

Вземат се равни части от корени от валериана, стръкове от жълт кантарион, листа от мента, стръкове от розмарин и съцветия хмел. 2 супени лъжици от ситно надробените и смлени билки се заливат с 1 литър кипяща вода и варят 10 минути на тих огън в покрит съд, след това отвара заедно с билките се прехвърля в термос и се оставя да престои цяла нощ. На другия ден се прецежда и от нея се пият по 100 или 150 мл 30 минути преди всяко хранене. За подобряване на вкуса може да се добави мед или захар. Курсът на лечение трае три или 4 месеца след което билковата смес се сменя и лечението продължава без прекъсване до една и половина две години. По нататък билковите чайове може да се приемат профилактично по два месеца през пролетта и есента както и при всяка инфекция или простуда.
Вземат се по 15 г ситно надробени цветове и стръкове на бял равнец и се заливат с една чаена чаша вряща вода. След като изстине, запарката се прецежда и от нея се пие по една супена лъжица три пъти дневно преди хранене. Лечението се прилага в продължение на една или две седмици.
При силно сърцебиене се приготвя сок от свежи стръкове бял равнец и седефче в съотношение 1 към 1 от приготвения сок се капва 24 капки в една четвърт чаена чаша студена, преварена вода. Сместа се разделя на две части и се изпива през деня.
Вземат се по 75 г цвят и клонки от глог и бял имел и по 25 г кора от див кестен и стръкове от дяволска уста и бял равнец, две супени лъжици от изброените билки се варят 3 минути в три чаени чаша вода, след което се оставят да киснат 1 час и се прецеждат. От отварата се приема сутрин, обед и вечер по една кафена чашка 15 минути преди и 30 минути след ядене, билките се прилагат и при изсхемична болест на сърцето.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *