ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте по-често ядки за да се предпазите от сърдечно-съдови заболявания

Включването на ядки в здравословната диета на човек може да е много полезна за сърцето. Ядките, които съдържат ненаситени мастни киселини и други хранителни вещества са чудесна храна особено за закуска. Орехите, бадемите и лешниците са много полезни за сърцето. Не е важно какъв е видът им, а да ги ядем редовно за да имаме здраво сърце. Ако имате някакво заболяване на сърцето е много добре да включим в диетата си яденето на един от тези три вида ядки.
Освен за сърцето ядките са полезни и за намаляване на LDL холестерола или това е така наречения „лош холестерол”, той както знаем е причината за появата на много сърдечно-съдови заболявания. Консумирането на ядки намалява риска от образуване на кръвни съсиреци, които могат да доведат до фатален сърдечен удар. Ядките подобряват състоянието на лигавицата на артериите.
Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в ядките са здравословната форма на мастните киселини и те помагат за предотвратяване на появата на различни сърдечни заболявания. Тези киселини освен в някои видове ядки са открити и в някои видове риба.
Влакната. Всички ядки съдържат фибри, които са основния помощник при понижаването на холестерола. Фибрите също така помагат на организма да се чувства по-сит след употребата им. Тяхната основна роля е в предотвратяването на диабет.
Витамин Е. Той може да помогне да се спре развитието на плаките в артериите, които са причина за появата на болки в гърдите, исхемична болест на сърцето или инфаркт.
Растителни стероли. Някои ядки съдържат растителни стероли, това е вещество, което може да помогне за понижаването на холестерола. Растителните стероли често пъти се добавят към продукти като маргарин и портокалов сок за допълнителни ползи за здравето.
Ядките също така са източник на L-аргинин, това е вещество помагащо за подобряване на здравето на артериите. L-аргинина ги прави по-гъвкави и по-малко предразположени към образуването на кръвни съсиреци, които са причината за блокирането на притока на кръв.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *