Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проверете сърцето при болки в ребрата!

Здравейте, имам болка в лявата половина на гръдния кош под ми­шницата и от време на време получавам пробож­дане отпред и чувствам схващане, а нощно време ми изтръпва лявата ръка. Възможно ли е това да бъде от сърцето?

Калин Митев – Сливен

Болката, която опис­вате, е една от най-често срещаните, за която ни пишат читателите. Важно за поставянето на точна диагноза е да се уточни какъв е харак­терът на болката: остра или тъпа. Кога се появява – внезапно или продължава с дни и седмици. Влияе ли се от положението на тялото – прав ли е паци­ентът или легнал? Колко време продължава, вли­яе ли се от храненето и от лекарства? Най-общо казано, такава болка (в гърдите) може да има при следните заболявания:

От страна на сър­цето: остър коронарен синдром, аортна стеноза, остър перикардит и др.

От страна на белия дроб: пулмонална хипер­тония, плевритна гръдна болка, белодробен тромбоемболизъм и др.

От страна на храно­смилателната система: повишеното киселинно стомашно съдържимо и парене могат да причи­нят болка в гърдите.

От страна на мускулно-скелетен апарат: остеохондроза (дегене­ративно заболяване на прешлените), артрозни изменения и фибромиалгии.

От страна на пси­хиката: в резултат на психоемоционален стрес (тревожност, неспокой­ствие) може да се появи гръдна болка, без да има наличие на физически про­блем.

Във вашия случай е най-добре да се направи: ЕКГ (електрокардиограма), за да се изключи сър­дечен проблем, а също и рентгенова снимка на бял дроб и сърце, както и рентгенова снимка на шийни прешлени, за да се установи дали има при­тискане или възпаление на нерв, който да инервира лявата ви ръка. Но според така описаните симптоми най-вероятно причината е плексит или неврит на лъчевия нерв на ръката, който се получава при притискане на ръката по време на сън, особено след употребата на алко­хол. Ако това се потвърди, необходима е консултация с невролог-специалист и прилагане на лечение – противовъзпалителни и обезболяващи медикамен­ти, витамини от група В, физиотерапевтични процедури.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *