ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Световъртежът може да се дължи на възпаление в ушите

Здравейте, миналата седмица бях в болница по повод изследвания заради белодробна фиброза, която имам. Обаче от известно време имам друг проблем. Понякога получа­вам лек до среден свето­въртеж. Дори бих го нарекла повече замайване. Като споменах за това на личния си лекар, тя ме изпрати на невролог. Подозирам обаче, че проблемът в за специалист УНГ. Предвид моето състояние с хро­ничния ринит и връзката на ушите, носа и гърлото, Възможно ли е да се касаещ възпаление на средното ухо, а не за състояние, касаещо невролог?

Мирослава Георгиева – Пловдив

При нарушение на равновесието или све­товъртеж трябва да си направите изследване при отоневролог, за да се установи дали пробле­мите са на централно или на периферно ниво (вестибуларен анализа­тор). Ако има наличие на възпаление, симптомите ще са постоянни, а не „по­някога“. При шум в ушите и заглъхване трябва да се направи аудиограма, за да се установи дали имате проводно или приемно на­рушение на слуха. Много е възможно да имате т.нар. туботимпанален катар, при който е затруднено налягането поради оток и възпаление на евстахиевата тръба и средното ухо. А това може да про­тече и по-леко – без болки в ушите. Пробвайте да изравните налягането, като запушите носа си и подадете въздух към ушите си. Ако не можете да изравните налягането или го изравнявате, но трудно, ще имате сери­озни проблеми.

При тази диагноза лечението включва антибиотик, антиалергични средства и назален деконгестант, което в повечето случаи трябва да е подпомогнато с про­духване по Полицер. Все пак аудиограмата и прегледът при специалист ще ви дадат окончател­ната диагноза, което е важно за пълното ви излекуване.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *