ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хепатит С се проявява години след заразяването

  • Липсата на симп­томи съвсем не озна­чава, че вирусът „спи“.

Трябва ли веднага да се започне лечение, или е по-добре да се почака? Какви под­робности е нужно да знаете за борбата с този вирус? Потърсихме отговор на тези и много други въпроси по темата от наши­те консултанти.

Какво трябва да предприеме човек, ако изследването за хепатит С се окаже по­ложително? Не е ли по-добре „да не се за­кача“ този вирус, след като не се проявява по никакъв начин? За начало е нужно да се повтори изследването, защото рано започ­натото лечение се справя с болестта.

Липсата на симп­томи съвсем не озна­чава, че вирусът „спи“. Ако действително сте заразени, бъдете си­гурни, че вирусът про­дължава да „си върши работата“. Отначало човек наистина няма оплаквания, освен оп­ределено чувство на умора и отпадналост.

Но кой няма такива про­блеми в днешно бреме? Много хора приписват подобни усещания на пролетната авитами­ноза или на динамичния живот.

А през това време вирусът тихичко подчи­нява целия организъм. И преди всичко, разбира се, черния дроб. Именно в чернодробните клетки се заселва. Но може да съществува и в други клетки от организма, например в стомашно- чревния тракт, в зад- стомашната жлеза, в далака и дори в клет­ките на имунната сис­тема. От момента на попадането на вируса на хепатит С в органи­зма до настъпване на сериозните проблеми – цироза и рак на черния дроб, минават няколко години. При някого 10-15; при други – само една или две. Затова започнете лечението веднага след потвърждаване на диа­гнозата. Все едно, сам па себе си хепатит С няма да изчезне.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *