Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Физиологични фактори, допринасящи за да махмурлук

Махмурлука се причинява от различни фактори, включително и от прякото действие на алкохола върху тялото. Освен от прекомерната употреба на алкохол, махмурлука може да се причини и от химикалите, които се съдържат в алкохолните напитки.

Физиологичните фактори допринасящи за махмурлука са следните:

Дехидратация и електролитен дисбаланс. Тъй като консумацията на алкохол увеличава производството на урина, това кара тялото да се дехидратира, което води и до симптомите на махмурлук, като жажда, слабост, сухота на лигавиците, виене на свят и замаяност. Потенето, повръщането и диарията също може да възникнат в резултат на прекомерната употреба на алкохол. Това са причините поради, които тялото може да загуби нужните му течности и електролити.

Стомашно-чревни смущения.  Прекомерната употреба на алкохол дразни стомаха и червата, което причинява възпаление на лигавицата на стомаха, а това предизвиква повръщане. Пиенето на алкохол може да доведе до заболявания като чернодробна стеатоза, увреждане на стомаха и др.

Ниска кръвна захар. Консумацията на алкохол може да потисне производството на глюкоза в тялото и да доведе до изтриване на резервите от глюкоза в черния дроб. Понеже глюкозата в организма е основен източник на енергия на мозъка, ниските нива на кръвна захар може да доведат до симптоми на умора, слабост и промени в настроението.

Смущения на съня. Употребата на алкохол е причина сънят да бъде с по-ниска продължителност и да е по-некачествен. Не достатъчното количество сън е причина за умора и раздразнение. Може също така да бъде нарушена дневната температура на тялото.

Главоболие. Алкохолът води до разширяване на кръвоносните съдове /вазодилатация/, а това води до появата на главоболие. Доказано е, че консумацията на алкохол води до намаляване на производството на хистамин, сератонин и простагландини и точно това е причината за появата на главоболието.

Конгенери. Някои алкохолни напитки съдържат химични съединения, известни като сродни съединения, които допринасят за вкуса, мириса и външния вид на напитката. Тези съединения допринасят много за симптомите на махмурлук. Те се съдържат в напитки като уиски, ракия и червено вино.

Много са факторите, които допринасят за махмурлука, но два са основните. Първият е дехидратацията, която може да се облекчи с вода или други напитки. При вторият обаче токсичното отравяне само времето може да противодейства за да се намалят ефектите върху централната нервна система и стомашно-чревната.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! В САЩ и Русия много добри резултати в борба с алкохолизма дава китайската билка Кудзу Корен, която вече се предлага и на българския пазар с продукта на американската фирма „SWANSON”.

 

Полезна информация за лечението на махмурлук

Искате ли да спрете злоупотребата с алкохола и цигарите? Това вече е възможно с Кудзу корен!

Кудзу корен е американска хранителна добавка на фирмата Swanson Health International, произведена по съвременни биотехнологии, която позволява да се извлекат максимално количество полезни съставки.

Поръчайте от ТУК или се обадете на телефони 0876 766 800 и 02 / 822 03 12!
Цената на това удоволствие е едва 31 лв. за опаковка, която стига за цял един месец! Доставката му е 4 лв., а при поръчка на две опаковки получавате БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и така спестявате 8лв.!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *