ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ранна менопауза може да настъпи и заради автоимунни нарушения!

Какво може да провокира ран­ното настъпване наменопаузата? Вярно ли е, че тютюно­пушенето също оказва влияние?

Златка Димитрова – Ивайловград

Причините за ранна менопауза могат да бъдат различ­ни, като най-честата е гене­тичната предразположеност. Затова всяка жена трябва да знае как се е случило това при нейната майка. Ако при нея яйчниците са „изключили“ рано, при дъщерята ще се случи с още няколко години по-рано. Това е едната причина.

На второ място са автоимунните нарушения, т.е. ко­гато се нарушава реакцията на яйчниците, се изработват антитела към тях. Но при та­кива автоимунни нарушения могат да се изработят анти­тела и към другите тъкани, в частност надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Затова при такива жени се срещат не само автоимунни нарушения в яйчниците, но и автоимунен тиреоидит, как­то и автоимунни проблеми с надбъбречните жлези.

Има случаи, когато не може да се отговори по каква причи­на менопаузата е настъпила по-рано, защото факторите са много.

СТРЕСОВИТЕ СИТУАЦИИ УДРЯТ ПО ЯЙЧНИЦИТЕ

Съществува теория, че стресовите ситуации също спомагат за ранно изключване функцията на яйчниците. И не на последно място наистина можем да поставим тютю­нопушенето. При пушачките менопаузата настъпва с една година по-рано. Затова при тях и кожата изглежда по друг начин, и бръчките се появяват по-рано. Те по-често страдат от безплодие, а яйчниците им спират да функционират no-рано. Това наистина е голям проблем.

И още една хипотеза има за ранното изключване на яйчници­те – това са генномодифицираните продукти. Не е доказано при хора, но в животновъдство­то е факт, че използването на генномодифицирани продукти може да повлияе на плодови­тостта на животните.

ИМА НОВ ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕИ МЕТОД ЗА ИЗЛЕКУВАНЕ – С МАЙЧИНА ЛЮБОВ

Той е патентован от руския професор-психиатър Борис Драпкин, а методът носи неговото име. Проф. Драпкин е направил изследвания и е работил сериоз­но в тази насока. Между другото има десетки примери, потвърж­даващи ефективността на този метод. Наскоро в Австралия се е случило истинско чудо – жената родила близнаци, но момченцето „починало“, а момиченцето било здраво бебе.

Когато донесли детенцето майката да се прости с него, тя започнала да му говори колко го обичат, колко са чакали да се появи на този свят, как са искали да прекарат живота си с него. И бебчето поело дъх и започнало да диша, след което отво­рило очички. Майчината любов го върнала към живот.

ФАКТ Е, ЧЕ ДЕЦАТА, ПОЛУЧАВАЩИ МНОГО МАЙЧИНА ЛЮБОВ, СЕ РАЗВИВАТ И РАСТАТ ПО-БЪРЗО

Децата, които не получават достатъчно любов, по-често боледуват, по-бавно оздравяват и са по-непослушни. Затова чес­то прегръщайте и целувайте децата си, галете ги, играйте си с тях. Проф. Драпкин твърди, че до двегодишна възраст детето и майката трябва непрекъсна­то да бъдат заедно. От ранно детство дарявайте детето си с любов, мислете за неговите успехи в живота, говорете му за това. Ако му зададете друга програма, т.е. ако непрекъснато го критикувате и упреквате, тогава го обричате на неуспехи и болести. Майчината любов трябва да бъде безусловна. Май­ката е най-доброто лекарство за малкото човече.

Лечението с любов е проверен с вековете метод, трябва само да се научим да го прилагаме. Важно е човек да обича искрено и да се опита да излекува с любов всяка болест.

ВНИМАНИЕ!

Менопаузата настъпва по-рано u при жени, на които се е наложило да се извърши операция на матката, яйчниците и тръбите. В тези случаи се понижава резервът на овулация, затова и менопаузата настъпва по-рано. Особено ако се наложи операция заради голяма миома на матката или ендометриоза. В тези случаи съществено се нарушава каче­ството на живот, нарушават се функциите на съседните органи, стига се до анемия. Ако се отстрани цялата матка, яйчниците също скоро прекратяват своите функции заради на­рушеното кръвообращение в тях.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *