ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отварата от върбинка действа успокояващо на нервната система.

Здравейте! Имам проблеми с нервната система, а същевременно и алергия към няколко вида лекарства. Затова ви моля да ми подскажете кои билки действат успокояващо на нервна­та система?

Венета Дончева – Велико Търново

За положително въздейст­вие върху нервите можете да пиете отвара от валериана или от върбинка. Ето и малко информация за двете растения и за начина, по който можете да приготвяте отварите.

Валерианата е много ефи­касна билка, която може да помогне, ако имате проблеми с нервната система, и не пречи на умствените способности.

Това позволява на пациента да продължи да изпълнява слу­жебните си задължения, без да става сънлив, без да губи усе­щане и съзнание или да изпада в депресия. Валерианата може да се взема дори и преди да се явите на изпит за шофьорска книжка.

Начин на употреба: от ко­рените на валерианата има готови фармацевтични пре­парати – тинктури, таблетки гъст екстракт и пp., които се назначават от лекар.

В домашни условия от ко­рените на валерианата се при­готвя студен извлек: 2 чаени лъжички ситно нарязана дрога се залива с 250 мл вода и се оставя да кисне в продължение на 24 часа. Приема се по1 супена лъжица 3-4 пъти дневно. При повишена възбуда и безсъние се пие чай от корени на валериана по 1/3-1/2 чаша 2-3 пъти дневно. Друга не по-малко известна сред българските билки за нерви е върбинката. Тя не помага при депресия, но защитава и пред­пазва черния дроб. Върбинката е една от седемте свещени билки на друидите (друидската меди­цина е работила над психологи­ческата основа на болестта, като се опитва да излекува пър­во психиката преди тялото). Днес ние използваме върбинка­та заради антиспазматичното й действие, което се дължи на гликозида вербеналин, който тя съдържа. Едно изследване на китайски учени; проведено наскоро, свързва растението с разширяването на артериите в мозъка. Това обяснява ползата от върбинка при лечениета на мигрена, особено когато този проблем се комбинира с черно­дробна конгестия.

Има, разбира се, много бил­ки за нерви, но валерианата и върбинката не притежават странични действия и не пре­чат да се изпълняват нормално всекидневните задължения.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *