ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да разбера дали имам диабет?

 Здравейте, през зимата прекарах сериозно пикочно-полово възпаление. Лекуващият ми лекар се опасяваше за увеличена кръвна захар и ми насрочи изследвания, тъй като често ходех по малка нужда и ми пресъхваше устата. Възможно ли е да имам начален стадий на диабет при положение, че кръвната ми захар е нормална?

Камен Йовчев – Пловдив

Вероятността за наличие на диабет при вас не е голяма. Понякога заболяването започва с кожно възпаление около поло­вите органи с упорит сърбеж, но не и като симптом за възпале­ние на пикочния мехур, какъвто е имало при вас. При диабета има често уриниране, но с голямо отделяне на урина от повишено осмотично налягане на захар­та, която бъбрекът не може да резорбира обратно. Неговата граница е до 10 ммол/л. Над нея тя остава в урината и задържа вода, което води до увеличена диуреза. При пикочно-полово възпаление количеството на урината не е повишено, но има често уриниране от самото възпаление, т.е. често ходене до тоалетна с отделяне на малко урина, обикновено болезнено и с парене. Това не е диабет. Съхне­не на устата при диабета има от загубата на вода, но в този случай болните изпиват до 5-6 литра и повече, за да компенси­рат жаждата. При възпаление на пикочния мехур няма такава жажда.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да разбера дали имам диабет?

  1. Emil Yorgov каза:

    Моля можете ли да ми обясните,какви синдроми има диабета,освен,че ви съхне устата,друго какво има,как се познава диабета без да се взема кръвна захар за следване ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *