ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо ми влияе рязката промяна на температурата?

Човек се приспособява към външните фактори – независимо от температури­те в околната среда, нашето тяло винаги поддържа едно ниво на температурата – около или малко над 36 градуса. Това се осигурява от сложните физически и химически процеси, произтичащи в нашия организъм. Процесите на терморегулация позволяват на човек да живее нормално не само при комфортните, но и при екстре­малните температури – както високите, така и ниските.

Ако климатичните условия се проме­нят постепенно, а не така рязко, пренастройването е безболезнено. Но ако температурите са от аномални минусови до плюсови – това вече е силен стрес за организма. Ако здравият човек може и да не забележи промените, то възрастните и отслабнали хора – тези с хроничните болести, веднага реагират на промените на времето. За тях, за метеочувствителните, предлагаме полезна информация и още по-полезни съвети.

СТУДЪТ.

Рязкото понижаване на температурите е истински удар върху организма. При бързо захлаждане се на­рушава периферното кръвоснабдяване и се повишава възбудимостта на нервната система. За да се сгрее, организмът ряз­ко увеличава изработката на топлина, в резултат на което нараства и без друго значителният риск от преохлаждане. Студеното и влажно време е идеално условие за активизиране на бактериите и вирусите. Хиподинамията и авитаминоза­та намаляват силата на имунитета – ето , защо през студовете хората масово се разболяват. За да издържите, просто се затопляйте, приемайте ударни дози витамин С, яжте повече калорийна храна и системно се закалявайте.

АТМОСФЕРНОТО НАЛЯГАНЕ.

Ця­лата система на кръвообращение е свързана с атмосферното налягане, а колебанията в него влияят най-напред на сърдечносъдовата система. При по­вишено атмосферно налягане кръвното спада, а сърдечният ритъм се засилва. А при понижено атмосферно налягане кръвното се повишава. Това предизвиква главоболие и дори треска. Необходимо е да тренирате кръвоносните си съдове със спорт, особено йога.

ВЛАЖНОСТТА.

Това явление е непри­ятно както при високи, така и при ниски температури. При повишена влажност тежко се понася горещината и се засилва действието на студа. Ако влажността на въздуха е прекалено висока, тогава дори на здравия човек му е трудно да диша. Да не говорим за страдащите от бронхобелодробни заболявания – при тях може да се получи спазъм на бронхите.

…Как сърдечноболните да преодолеят промените на времето?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *