Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не позволявайте сезоните да определят живота ви!

Тази зима се оказа много тежка – много студ и сняг преодоляхме, но поне се спасихме и от грипа, и от бронхита. Обаче не знам защо с оправяне на времето се чувствам по-зле – нямам никакви сили, настроението ми е „нула“. Моля да ми по­могнете – как да се ободря и да си възвърна силите?

Ирена Петрова – Видин

През последните години в медицин­ската практика навлезе нов термин – метеоневроза, и означава следното: настроението, състоянието и рабо­тоспособността на човека зависят от климатичните условия.

Въпреки че по принцип човек, стра­дащ от метеоневроза, е напълно здрав – изследванията и прегледите не откриват никакви нарушения. По­нижаването на работоспособността, вялостта, общата слабост, нарушена­та концентрация и внимание, раздра­знителността, лошото настроение – това далеч не е пълният списък на прояви на метеоневрозата. Те са су­бективни и не се поддават на измерва­не с медицински апарати. Тъгата, ску­ката, умората, апатията – тези неща трудно се измерват.

ПОСЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ

  • Ако времето навън ви „хвърля“ в депресия, се опитайте да промените околното пространство дизайна в помещенията, в които живеете и работите. Най-добре е обаче да си изберете уютно ъгълче и там да си създадете атмосфера, която да ви успокоява.
  • Ако денят е преминал в пътувания и много ходене, непременно си починете. Важно е да се научите да получавате удоволствие от това, което виждате през прозореца. Научете се да възприемате положително света, а като гледате през прозореца, се възхищавайте на очарователната природа.
  • Направете нещо хубаво и приятно за близките си. Като акцентирате вниманието си върху другите, ще забравите за лошото настроение. Важно е да разберете, че не е въз­можно да се промени времето, затова е нужно вие да промените отношението си към него.

…Защо ми влияе рязката промяна на температурата?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *