ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как сърдечноболните да преодолеят промените на времето?

• Ако изведнъж усетите, че получавате задух, скача кръвното, чувствате стягане – непременно се обърнете към кардиолог!

При рязка смяна на атмосферното на­лягане от високо към ниско или от ниско на високо най-напред рязко се влошава състояние­то на хипертониците. Страдащите от повише­но кръвно налягане често кризи. В такива периоди приемайте хипотензивни препарати, които „от по-рано“ да понижат кръв­ното.

При хипотониците се случва точно обратно­то – налага да се вземат мерки предварително, за да нормализират кръвното си налягане. Ако не се получи с кафе, е добре да се пие силен черен или зелен чай.

Обърнете внимание: при промяна на времето се влошава състоянието на хората, страдащи от сърдечносъдови болести, защото се повишава кръвното им налягане и зато­ва при смяна на времето зачестяват инфарктите и инсултите. Ако сърце­то е здраво, по принцип промяната във времето не се отразява. Но могат да реагират със спазми и отделни кръвоносни съ­дове, което предизвиква главоболие или апатия. В дните, когато рязко се променят температу­рата или атмосферното налягане, сърдечноболните трябва да избягват физическото и емоцио­нално натоварване, да се консултират с личния си лекар за профилактични­те мерки. Иначе рискуват да бъдат атакувани от инсулт.

Не позволявайте сезоните да определят живота ви!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *