Начало / Здравословен живот / Секс и здраве / Редовният секс е гаранция за качествения живот на жената


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Редовният секс е гаранция за качествения живот на жената

Моля да ми отговорите дали редовният полов жи­вот може да отдалечи настъпването на климакса? И още: кога жената може да спре противозачатъчните, т.е. кога няма опасност да забременее?

Малина Петрова – Стара Загора

Редовният полов живот във всички случаи се отразя­ва много положително върху женския организъм, жената съхранява качеството си на живот, чувства се истинска жена. Доказано е, че жените, които дълго време съхраняват тази своя функция, значително по-рядко страдат от т.нар. урогенитална атрофия. За­щото по време на половия контакт се подобрява кръвоснабдяването, а това спомага за профилактиката на уро- гениталната атрофия. Няма доказана категорична връзка между продължителността на половия живот и настъпването на менопаузата, но във всички случаи редовният полов живот се отразява изключително благоприятно върху нейното здраве.

По отношение на втория въпрос. В период на предменопауза вероятността от а бременност е малка, но всичко е много индивидуално, т.е. не е невъзможна и при някои жени р се случва. Затова не бива сами, да решавате кога да спрете да се предпазвате, ада се кон­султирате с вашия гинеколог. Сега вече има методи, които да преценят функцията на яйчниците. Ако специалистите преценят, че вероятността от забременяване е доста­тъчно висока, могат да ви предпишат препарати, в т.ч. и хормонални. В случая е добре да бъдат в по-ниски дози.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*