Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Консумацията на алкохол води до алкохолно чернодробно заболяване

Общ преглед на начина на живот от 2010г. установява, че 38 на сто от мъжете и 29 процента от жените редовно превишават дневната доза на изпит алкохол. Доказано, е, че през последните 10 години мъжете и жените, които пият повече алкохол се е увеличил значително, което води и до редица чернодробни заболявания.

Алкохолното чернодробно заболяване (ALD) обикновено се определя чрез измерване на нивата на смъртност от алкохолната цироза. Доказано е, че колкото повече пиете алкохол толкова по-голяма е вероятността да развиете (ALD).  Има три етапа на (ALD) въпреки, че прогресията през тези етапи е променлива.

Минималната промяна или т.нар. чернодробна стеатоза се развива като се образуват мастни промени в черния дроб. Това не е свързано с влошаване на чернодробната функция, а може да се види в някои кръвни тестове, които дават индиректна мярка за чернодробно заболяване. Чернодробната стеатоза е обратима с въздържание от алкохол, но това е първият етап в развитието на цироза.

Алкохолен хепатит. Ефектите на това състояние може да са леки, но може и да са животозастрашаващи. При това състояние пациентът може да развие жълтеница. Процесът е обратим като човек се въздържа от употребата на алкохол, но ако продължи да пие може да развие цироза.

Цироза. Това състояние е окончателно и необратимо, характеризира се с увреждане на черния дроб и появата на чернодробни възелчета. Това сериозно засяга функцията на черния дроб и значително намалява продължителността на живота

Симптомите на ALD обикновено са неспецифични и не означават непременно тежко увреждане на черния дроб. Много хора имат неясни симптоми като умора, гадене и повръщане, диария или коремни болки. Много от пациентите дори нямат никакви симптоми, а заболяването им се открива с кръвни тестове.

Правилното хранене е един вариант за да бъдат подобрени резултатите от ALD. Смята се, че диета богата на антиоксиданти като витамин Е и селен помагат при лечението на ALD. Те може да бъдат възприети като добавки или като се ядат повече пресни плодове и зеленчуци. Важно е също така да се знае, че при това заболяване е задължително пълно въздържане от употребата на алкохол.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на алкохола и цигарите!

 

Какво трябва да знаете за цирозата на черния дроб

 

Все още ли искате да пиете? СПРЕТЕ АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *