ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

…Какви са първите прояви на левкозата?

  • Непрекъсната слабост, сънливост, раздразнителност, замайване и задух могат да подскажат за наличието на болестта левкоза

Здравейте! Моля Вашите консултанти да отго­ворят какви са първите признаци на левкозата? Про­четох, че заболяването вече се лекува, стига да се открие в начален стадий. По какво може да се заподозре или раз­познае болестта?

Ирина Иванова – Свиленград

При 90 на сто от деца­та и 50% от възрастните левкозата може напълно да се излекува, разбира се, ако лечението започне навреме. За този кратък период, когато левкозата може да се открие само по кръвните изследвания, болният не усеща никакво неразположение. А след това, фактически едва ли не до терминалния ста­дий, основни симптоми могат да бъдат: постоян­на слабост, повишена умо­ра, сънливост, раздразни­телност, главозамайване, задух. Всички тези прояви говорят за сериозна ане­мия, която е характерна за левкозата. И още: ако близките ви казват, че в последно време изглеж­дате уморени, неотпочинали, отекли, непременно си обърнете внимание. Защото бледността на кожата на лицето и ръ­цете и възпалението на еклерите също често го­ворят за тази болест. За левкозата са характерни честите простудни забо­лявания и проточилите се болести – една след друга, преминаващи една в друга. Но лекарите „разперват“ ръце, защото не могат да открият причина за такова състояние. Нито рентген, нито преглед показват отклонения. И когато се стигне до кръвен анализ – тогава си­туацията може би вече е изпусната. Настоявайте да ви прегледат далака – в повечето случаи само той е увеличен. Освен това са характерни още някои прояви: възпаление на лимфните възли, загру­бяване на млечните жлези при жените, температу­ра около 37 градуса или внезапно необяснимото й покачване, кървене на венците, прилошаване, липса на апетит. В крайна сметка не губете време, а посетете специалист, ако имате генетична предразположеност, ако наскоро сте прекарали тежка болест, ако имате слаб имунитет и сте в преклонна възраст.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *