ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няма основание да се предписват имуномодулатори!

Здравейте! Защо никой не може със сигурност да отговори дали е ефектив­но по Време на грип и простуда да се приемат така модерни­те напоследък имуномодулатори? В крайна сметка – има ли смисъл от тях, или не?

Димитър Димитров – София

Крайно бреме е да по­вярвате на поговорката: ако лекувате хремата, ще ви мине за седем дни, ако не – за една седмица. Т.е. ако човекът няма вроде­ни дефекти в имунната система или придобити тежки имунни състояния, тогава имунитетът сам ще се справи с простудна­та инфекция. Запомнете: отокът в носната лигави­ца, зачервяването и паре­нето в гърлото, носните секрети, температурата – това е реакция на имун­ната система към патогените. Съответно ако в този момент, в който възникнат симптомите, започнете „да стимули­рате“ имунитета, още повече ще провокирате отока, температурата и самото възпаление. По отношение назначаването на имуномодулатори – на този етап няма доказа­телствена база кога, как и в какво количество мо­гат да се приемат такива препарати. На болните въобще не им идва на ум да търсят имунолози, за да се разбере нужно ли е да приемат такива препара­ти. Те първо минават през терапевти, педиатри, аку­шер-гинеколози, хирурзи, уши-нос-гърло и прочее. Разберете, в тези случаи имуномодулаторите се предлагат не на болните, а на „купувачите“, на тези, които искат да си купят това лекарство. Предпис­ването на имуномодула­тори е въпрос на банална логика. Ако не водите здра­вословен начин на живот, а искате да го заместите с лекарствени препарати, често ще се сблъсквате с последствията от тях. Но ако пък не се диагностици­рат и лекуват клиничните проблеми правилно, пак е разбираемо докъде ще се стигне. Затова не насто­явайте да ви предпишат имуномодулатори, това не е безобидно.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *