Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

…Вярно ли е, че хипофункцията на щитовидната жлеза удължава живота?

За хипофункцията на щитовидната жлеза…

Вярно ли е, че хипотиреоидозата е признак за по-дълъг живот? Какви са симптомите и защо док­торите откриват късно това заболяване?

Ангелина Донева – София

Да, американски учени проведоха изследване и стиг­наха до извода, че забавена­та работа на щитовидната жлеза удължава живота. В тази хипотеза има някаква логика, защото се оказва, че 15 на сто от хората над 60 години имат повишено ниво на тиреотропния хормон, т.е. страдат от някаква форма на хипотиреоидоза. Учените се обосновават на факта, че при тази болест са забавени както метаболитният процес, така и сърдечният ритъм. Има някаква логика, особено за хората в преклонна възраст, но вие не се подвеждайте по тази хипотеза. Защото хипотиреоидозата е болест, изискваща лечение.

Ti-Life_shtitovidnata-jleza

Първо за диагнозата, имате право. Въпреки че болестта е много разпрос­транена, тя често остава неоткрита. За това си има причина – много от симпто­мите са неспецифични, т.е. срещат се и при много други заболявания. Освен това могат да означават по­следствия от физическо или психическо пренапрежение, от стрес. Затова лекарят е длъжен да обърне внимание и на вашия външен вид, на те­глото ви, на състоянието на кожата, косата, ноктите, очите. Дори и на маниера на общуване и начина, по който водите разговор. Например ниският хриплив глас може да е признак на хипотирео­идоза, докато забързаното говорене показва точно об­ратното – тиреотоксикоза. Това предполага обстойно изследване на щитовидната жлеза, измерване на пулса, измерване на кръвното на­лягане. Имайте предвид, че не само от доктора, а и от самия болен зависят качественото изследване и лечението. А сега, запом­нете основните симптоми: наддаване на килограми, независимо от понижения апетит; обща слабост; умо­ра; известно затормозяване в мисленето; неспокоен сън; постоянен шум в ушите; нарушение в зрението; по­нижаване на слуха. За хрип­ливия глас вече споменахме, но имайте предвид, че много често болните се оплакват от запек, постоянно главо­болие, болки в мускулите, също и изтръпване на ръце­те. И никога не забравяйте една от най-сериозните прояви на хипотиреоидозата – тя засяга сърцето и то забавя своя ритъм.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *