Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кървенето на венците може да ви отведе на оня свят!

Швейцарски изследователи стигнали до извода, че в ус­тата на човека живее една опасна бактерия, която е в състояние да предизвика тежка болест и дори смърт, в случай че попадне в кръвотока. Ето защо е толкова важно да се грижим за здравето на венците, за ко­ето неведнъж сме предупреждавали.

Вижте защо са решили, че тази бактерия, наричана стрептококус тигуринус, е смъртно опасна. За първи път е открита в устната кухина на човека. Учените провели редица анализи и изследвания, които им позволили да я изолират от кръвта на пациенти, страда­щи от ендокардит. Знаем, че това е възпалителна болест на сърцето. Тя била открита и при болни от менингит и спондилодисцит – това е възпали­телно заболяване на гръбначния стълб. Откритата и отделена бактерия е сходна с другите стрептококи, колонизиращи в нашата устна кухина.

Получените данни позволяват на учените да определят причи­ните за някои от тежките бо­лести и съответно да понижат риска от тяхното развитие.

УЧЕНИТЕ СЕ НАДЯВАТ, ДА ОТКРИЯТ КАК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА

Както предполага авторът на изследването д-р Андреа Збинден от Университета в Цюрих, откриването на тази бактерия е крайно необходимо, за да се определи пътят на нейното раз­пространение.

„По-нататъшните изследва­ния са необходими за това, за да разберем стратегията на разпространение на стрептококус тигуринус – казва д-р Збинден. – Това ще помогне да изясним как тя успява да предизвика различни болести. Следовател­но и пациентите ще могат да получат по-бързо и качествено лечение. Т.е. да се прилагат именно тези лекарства, които са необходими“.

Учените подчертават, че тяхното откритие съвсем не е повод за паника. Но е много важно да се знае за това. Бак­терията притежава природен потенциал да предизвиква ня­кои тежки болести. В близко бъдеще учените ще изясняват доколко силно дадените бак­терии се разпространяват при различните хора. А дотогава за пореден път ни препоръчват и съветват много добре да сле­дим за хигиената в устната си кухина и навреме да лекуваме такива нарушения като кървене на венците.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *