ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Соковете – идеален източник на витамини

Те обезателно трябва да присъстват в зимното меню на всеки от нас

Благодарение съдържанието на куп полезни вещества соковете могат да ни помог­нат в различни ситуации. Трябва обаче да знаем кога даден сок е особено полезен.

Морковен – необходим, когато ви е особено нервно, за да се активизира дейността на мо­зъка и да мислите позитивно. Помага спешно да презаредим нервната система.

Портокалов – пийте портокалов сок, ако из­веднъж се натъжите. Този сок „влива“ оптими­зъм.

Гроздов – източник на глюкоза, стимулира паметта, подпомага запомнянето на неподре­дена информация – например, списък от покуп­ки и задачи. Струва ви се прекалено сладък? Объркайте го с вода, едновременно е това ще „разредите“ и калориите.

Грейпфрутов – взимайте преди сън по 0,5 ча­ша като сънотворно и по 1 чаша преди всяко ядене, ако искате да отслабнете. Съдържа­щият се в него ензим нарингин подобрява хра­носмилането и ускорява процеса на: изгаряне на мазнините.

Магданозен – когато трябва да урегулирате менструалния цикъл. Притежава силно дей­ствие. Препоръчва се да изпивате не повече от 30-60 г от него дневно, най-добре в състава на различни коктейли.

От целина – изпит на закуска, зарежда с бодрост от 9 до 18 часа. Изпълнява детоксикация на организма, подпомагайки изхвърлянето на вредните продукти от метаболизма, както и антистрес, влияейки на нервната система.

Доматен – ако сте на диета. Доматеният сок има най-ниска енергийна стойност: в 1 л от него се съдържат само 230 ккал. Добре уто­лява жаждата, но и глада. Вижте как още може да ви помогне доматения сос тук.

Ябълков – незаменим след спортни трени­ровки и секс – помага бързо да възстановим силите си.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *