ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 начина да превърнете спалнята си в удобен, успокояващ рай за спане!

Направете си стаята тъмна
Намалете светлините, докато се подготвяте за лягане или изключите основната светлина и оставете да свети само нощната лампа. Вашето тяло е програмирано да спи, когато е тъмно, така че можете да се насърчите тази ритъм като преминете на нощен режим.
Светлината потиска секрецията на мелатонин, хормон, който естествено насърчава съня. Дори ако сте задрямали, светлина може да бъде видяна през клепачите и мозъкът ви няма да произвежда мелатонин. В стаята трябва да е до толкова тъмно, доколкото да можете да се движите без да се спъвате в разни неща.

Поддържайте стаята си тъмна
Скрийте дигитални часовници и светещата електроника от погледа ви. Поставете слаба светлина в коридора или в банята в случай, че природата ви призове в 2 часа. Така е по-добре, отколкото да включите всички светлини, което би довело до прекъсване на нивото на мелатонин. И ако уличните лампи или лунната светлина ви блестят отвън, помислете си за щори или по-дебели пердета. Също може да си вземете и маска за сън.

Поддържайте стаята си хладна
Температурата на тялото ви естествено спада, като се унесете в съня, така че охлаждането на спалнята ви, може да подпомогне процеса и да направи по-лесно заспиването. Повечето експерти съветват да намалите температурата с около  5 ° – 10 ° от средната дневна температура. Това разбира се е различно за всеки човек, но спалнята ви трябва да бъде под 21°. Жените, които са в менопауза имат горещи вълни и тези, които обичат да се опаковат в одеала, трябва да се стремят към още по-ниски температури.

Поддържайте стаята си тиха
Ако спалнята ви е жертва на нежелани звуци от коли, животни или силни ветрове, трябва да промените нещо за да заглушите този шум. Ако не, опитайте специални мелодии за сън и успокояващи CD-та, които могат да заглушат смущенията или си вземете тапи за уши за да заглуши звука напълно. Ако заспите с музика, използвайте функцията „сън“, която позволява автоматично изключване след 30 или 60 минути. Тъй като тялото ви преминава през различни стадии на съня, неочаквания шум може да ви събудя по време на лекия сън.

Дръж си спокоен стая
След като сте постигнали тези условия, се отървете от всичко стимулиращо и отвличащо вниманието от основните цели на стаята: сън и секс. Това означава, че никакви фитнес уреди, телевизори или компютри. Добавянето на лични спомени, успокояващи цветови схеми и успокояващи гледки и звуци като алпинеум и фонтан с вода, например, също може да направи спалнята си по-привлекателно място за почивка и релакс.

 

Ако имате проблеми със съня, стреса, умората и главоболието – НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *