ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

50 съвета за правилно отслабване – 4

Сега е моментът, в който трябва да започнем подготовката за хубавото време. То винаги ни подканя да носим леки рокли, разкриващи епилираните ни крака и зажаднялата за слънце кожа на деколтето. Проблемът идва от това, че силуетът ни невинаги отговаря на очакванията. Причините? Липса на спорт, непрестанно похапване на сладки неща, мазни и тежки храни. В резул­тат коремът се заобля, бедрата се наливат, а задните части загубват стегнатата си форма. Време е да се направи нещо! Съществуват естествени и „нежни“ методи, които правят възможно отслабване­то, без да навреждат на здравето.

от 11 до 14

15. Избягвайте всички фор­ми на захарта

Нито една диета не до­пуска консумацията на бяла захар. Е, някое и друго отклонение от пра­вилото от време на време няма да има драматични

последици. Ако сладкото неудържимо ви привли­ча, посягайте към него в края на храненията, а не между тях. Забравете за сладкишите!

16. Билковите отвари ид­ват на помощ

В специализираните ма­газини се продават чайове на пакетчета от различни растения, из­вестни като отводнява­щи, потискащи апетита, разграждащи мазнините. Можете да си направите и коктейл от няколко та­кива билки. За облекча­ване на храносмилането най-подходящи са мато­чината, сладката папрат и анасонът. Пийте отва­рите през целия ден, по този начин си набавяте и така необходимата ви вода.

17. Избирайте грижливо храната си

По принцип трябва да се избягват всички високо­калорични храни. Освен това избирайте сезонни продукти.

Менюто ви трябва да включва:

  • Зърнени храни – ориз, пшеница, царевица, овес – като източник на ос­новни хранителни веще­ства.
  • Зеленчуци – домати,
  • зелен фасул, броколи, спанак, праз, тиквички – заради приноса им към доброто храносмилане на бавните захари и месото.
  • Плодове – киви, ягоди, портокали – снабдяващи организма с витамини.
  • Млечни продукти: обезмаслени кисели мле­ка, обезмаслена извара, твърди и не много мазни сирена.
  • Птиче месо като из­точник на протеини в съ­четание със зеленчуци за по-лесно храносмилане.
  • Риба.

18. Отнасяйте се реалис­тично към кремовете за отслабване

Да сме наясно, те не са чудотворни, но имат благоприятен ефект вър­ху кожата, понеже я заглаждат. Резултатите ще бъдат по-убедителни, ако съчетаете козметиката за тяло с диета и малко спорт. По принцип кре­мовете за отслабване възпрепятстват появата и натрупването на нови мастни клетки. Внима­вайте с избора. Купете си крем, който отговаря на вашите нужди, а не по­следния, видян по теле­визията. Някои продукти са по-подходящи за коре­ма, други – за бедрата.

19. Задъл­жителни всекидневни ак­сесоари

За да бъде успешна ваша­та диета, нищо не трябва да бъде оставено на слу­чайността. Снабдете се с няколко полезни вещи, които ще ви правят ком­пания по време на ва­шите усилия: шивашки метър за обиколката на талията и ханша, малък дневник, тоалетна ръка­вица за масаж, теглилка за хранителните проду­кти и още една за вас! Без нея е невъзможна нито една диета. Разбира се, излишно е да се те­глите по пет пъти на ден – веднъж седмично е на­пълно достатъчно. А ако подхождате наистина се­риозно към храненето си, набавете си и кантарче за вашите порции. Масажът е момент на удоволствие. Когато ос­вен това той помага в борбата ви с излишния обем, има ли място за колебание? Кожата ви ще бъде тонизирана от заси­леното кръвообращение и снабдяването на клет­ките с кислород.

Дневникът ще ви помог­не да се придържате към предприетата диета и ще ви напомня, щом го отворите, че теглото ви върви към желаната цел. Даже и да ви се струва ненужен, започнете този дневник — ще ви бъде от полза.

Шивашкият метър пък ще покаже с езика на цифрите къде отслабвате най-лесно и къде по-труд­но.

20. Гимнастика във водата

Ако плуването никога не е било вашата стихия, не забравяйте, че има и други спортове във вода. Аквагимнастиката е приятна и не много натоварваща, тъй като в басейна тялото губи 20% от теглото си. Освен това няма рискове от травми. От гимнастиката не се отслабва, но стягането на мускулите подобрява вида на кожата – тя става по по-свежа и гладка, а тялото се „извайва“, бла­годарение на водния ма­саж, който се получава при движенията. Други­ят голям плюс е релак­сиращият ефект.

21. Упражнения за седалищ­ните мускули

Когато сте на диета, не допускайте тялото ви да се отпусне. Това най-на- пред се чувства в задните части, които омекват и за­губват форма. Няма нуж­да да мислите веднага за пластична хирургия. Ня­колко упражнения, прак­тикувани редовно, могат да свършат същата работа. Освен това ходете стегна­то по улиците и изкач­вайте стъпалата. В офиса, както си седите, издувай­те корем при вдишване и го прибирайте, като из­дишвате докрай, при ко­ето седалищните мускули леко се напрягат.

22. Укрепване на мускули­те всеки ден

  • Зарежете колата и градския транспорт. Хо­дете само пеша.
  • Не използвайте асан­сьора.
  • Дръжте гърба си вина­ги прав и в седнало, и в изправено положение.

 

продължение…

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *