ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

И бебетата могат да спасяват живот

Това казва в свое изявление в края на минала­та година проф. Елисавета Наумова – национа­лен консултант по клинична иму­нология и ръково­дител на Нацио­нална публична донорна банка за стволови клет­ки и костен мозък. Тя обяснява, че при първата трансплантация на стволови клетки от пъпна връв през 1988 г. в Париж сестричка спасява братчето си, което сега е живо и здраво. Освен частните банки, у нас има и публична банка за събиране и съхранение на ство­лови клетки от пъпна връв. Тя е открита през 2009 г. в Александровска болница, но ефективно заработва една година по-късно, за да се адаптира към между­народните стандарти. Й към края на 2011 г. със съдействието на АГ болница „Майчин дом“ в София 43 жени са дарили пъпната връв на децата си с на­деждата, че един ден тя ще спаси живот. „То не е само да събереш материала – раз­яснява проф. Наумова. Въпросът е единицата да бъде годна. От това, което сме събрали, имаме само 16 единици, годни за транспланта­ция, т.е. покрили са всички стандарти, които включват изключително много фактори, включително броя на ядре­ните клетки, на стволовите клетки, микробиологичните тестове и т.н. В световната практика около 50% от събраните единици стволови клетки от пъпна връв са годни за трансплантация“ – предупреждава тя. Според нея тази статистика поставя под известно съмнение смисъла майки да плащат луди пари, за да пазят с години пъпната връв на децата си.

Стволовите клетки от пъпната връв на бебетата лекуват повече от 80 заболявания!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *