ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Перихондритът води до некроза

Здравейте, опасен ли е перихондритът на външното ухо и какво е най-ефективното лечение за това заболяване?

Димитър Петков – Бургас

Заболяването предста­влява гноен възпалителен процес на перихондриума, който е възможно да дове­де до некроза (смърт) на хрущялната мида и дефор­мациятай. Причинява се от бактерии, стрептококи и стафилококи. Различните видове травми на ушната мида могат да помогнат за отключване на процеса (включително и оператив­ните), а също така и въз­палителните процеси във външния ушен канал.

Болните страдат от силни болки в ухото, които се за­силват при допир. Кожата на ухото е зачервена и неравна. Температурата постоянно се повишава. Наблюдава се втрисане и поява на студени тръпки. При положение че не се предприеме лечение, след време по кожата на ухото се образуват отворчета (фистули), като от тях изтича гной. Общото състояние се влошава. За лечението се използват високи дози ан­тибиотици, риванолови ком­преси, рентгенова терапия. За премахване на гнойните колекции се правят инцизии, а при наличие на некроза тя се премахва.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *