Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зад конюнктивита може да се крие глаукома

„От 2 седмици започна да се зачервява лявото ми око. Обикновено е вечер, на сутринта зачервяването почти е минало. Но усещането е неприятно. Сериозно ли е?“

Конюнктивите на очите лесно се възпаляват, особено – на възрастните, които и без друго са с намалени защитни сили. Конюнктивите са много изложени на вредни въздействия и на агресивни микроби. А освен това реагират на различни алергични агенти.

Ако и друг път се е случвало, и си знаете, че е алергия, навярно вече са ви предписвани лекарства. Прилагайте ги. Щом зачервяването идва след като през деня сте принуден да четете и пишете продължително или вършите друга изморителна работа със зрението, трябва веднага да дадете почивка на очите.

Но по принцип за всеки конюнктивит, за който няма ясна видима причина, и който продължава повече от два – три дни, трябва да се търси съвет от офталмолог, защото това може да говори за увеличено вътреочно налягане. А ако зачервеното око едновременно и боли – съвет трябва да се търси веднага, защото може да се касае за глаукомна криза или вътреочно възпаление.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *