ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли да предотвратя сърцебиенето?

Постоянната про­филактика на сърцето помага за поддържане на нормален сърдечен ритъм.

Възприятията на на­рушения на пулса и безпо­койство в гърдите често хората описват като сърцебиене. Понякога то може да се получи и по по-необичайни начини, вклю­чително общо чувство на безпокойство, замаяност или дори загуба на съзна­ние. Използването на ня­кои лекарства също при­чинява сърцебиене. Често може да възникне без ни­какви явни фактори. Най- често веществото, свър­зано Със сърцебиенето, е кофеинът. Намаляване или премахване на напит­ките, съдържащи кофеин, като кафе или кола, може да подобри ритъма на сърцето. Някои пациенти се оплакват от сърцеби­ене, когато ядат твърде много шоколад, когато пият твърде много алко­хол, особено червено вино. Често обаче то може да възникне без никакви явни фактори.

КАКВИ ЛЕКАРСТВА ОБИКНОВЕНО СЕ ПРЕДПИСВАТ, ЗА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ СЪРЦЕБИЕНЕТО?

Има голям брой лекар­ства, които се прилагат за лечение на по-сериозни видове нарушения на сърцето. Когато се използват правилно, те могат да предотвратят сериозни нарушения на сърдечния ритъм. Тези лекарства се предпис­ват след преглед при лекар-кардиолог. През последните години се използват сложни пей-смейкъри и устройства, способни за коригиране на сърдечния ритъм с електрически ток, до­ставен автоматично.

Кардиолозите ще ви посъветват да подлага­те сърцето си на редов­на профилактика, за да доживеете до дълбоки старини. Според някои подходящото хранене и добрите диети държат сърцето ви здраво. Други? препоръчват интензивни физически упражнения и поне по един час ходене дневно. Трети настояват да спим и почиваме пове­че. Истината е някъде по средата.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *