Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Контрасти в здравеопазването: Търси се българският д-р Хаус!

С облекчение си помислих, че тази седмица в бележни­ка ми с нечовешки истории ще има само бели листове…За съжаление 3 нови истории пристигнаха на електрон­ната поща. Реших да ги: споделя с вас, въпреки че читателите ни отново са предпочели да оста­нат анонимни. Раз­бирам ги! Те пак ще трябва да отидат там, при същите бели престилки…

Здравейте, за съжале­ние моето мнение за здра­веопазването в България не се различава особено от това на болшинството от хората. Искам да споделя с вас историята на майка ми. В началото на 2008 г. майка ми опипа образувание в ко­рема си. По-специфични за 53-годишната си възраст оплаквания нямаше, зато­ва бяхме изненадани какво е това нещо, пораснало дотолкова, че вече да го усеща. Започна се ходене по лекари, като начало – джипито, направления по хирурзи и така нататък… След всички нужни изслед­вания всичките четирима лекари, прегледали я в Бур­гас, не успяха да се обеди­нят около една диагноза. Тя варираше от „Всичко е наред, трябва ти диета“, през „Това категорично е кучешка тения“, до от­кровеното: „По-добре да те прегледат в София“. Изцяло на наша отговор­ност се спряхме на два­ма специалисти от Ста­ра Загора – ехографист и коремен хирург, След един-единствен- ехографски преглед за 15 минути се оказа, че майка ми има ретроперитонеален ту­мор, разположен близо до „вена кава“. Операцията по отстраняването му се състоя в Стара Загора и беше категорично препо­ръчан шестмесечен курс химиотерапия. Отидохме за регистрация в онко­логията в Бургас. Освен грубото отношение на лекаря, се сблъскахме с препоръката да се изслед­ват отново препаратите от тумора. А след това и откровеното и жестоко: „Ама вие сте на крак, из­глеждате добре, защо ви е химиотерапия?“ Не се върнахме повече там, но майка все пак премина през курса на лечение. Отново в Стара Загора. А Т.

Контрасти в здравеопазването: Защо не ми дават епикризата?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *