Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С какво ни помага правилното хранене?

В развитите индустриални страни сърдечно-съдовите заболявания са първата причина за смъртност при населението над 60 години и са сред най-разпростране­ните заболявания при населението над 40 години.

За щастие вече съществуват достатъчно ефикасни лекарства срещу високото кръвно налягане и повишения холестерол, но най-важното, което трябва да се знае, е, че начинът на живот има по-силен ефект от лекарствата. Подходящата превенция дава отлични резултати.

Правилното хранене е в състояние да ни предпази от пораждането на сърдечно- съдово заболяване, а ако то вече е факт, може да помогне за преодоляването му. Звучи просто и приятно, но за много хора се оказва трудно за приложение.

Най-напред трябва да си изясним недоразуменията с мазнините. Те могат да бъдат и полезни, и вредни, Наситените мастни киселини, съдържащи се главно в млякото, месото и сирената, имат свойството да повишават нивото на „лошия“ холестерол. Ненаситените мастни киселини, съдържащи се в рибата, орехите, зърнените храни и растителните масла, повишават нивото на „добрия“ и свалят нивото на „лошия“ холестерол. Излишно е да изпадаме в угризения, ако сме хапнали малко майонеза. По-скоро трябва да бдим за равновесие между двете категории мазнини с превес на полезните.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *