ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 рецепти за 5 най-чести неразположения

1. Непрекъснато съм хремава
Това е признак за недостатъчни защитни сили на организма. От ноември до май трябва да подсил­вате стомашната си фло­ра, тъй като тя осигурява 60-70% от имунната про­текция.
Помогнете на организма си да се съпротивлява
Пробиотиците са ферменти, които подхранват стомашната флора и й помагат да играе ролята си на бариера срещу ин­фекциите. Започва се с усиленото им приемане в продължение на месец или два и след това по два пъти седмично. По­съветвайте се с аптекаря, който ще ви предложи пробиотиците, които са най-подходящи за вашия случай. Можете да ги съчетаете с витамини и олигоелементи.
Подсилете защитните си сили с витамин С: 2-3 г на ден, при­ети на няколко пъти, в продължение на 10 дена, после 10 дена ехинацея и още 10 – ароматни масла (равенсара, мащерка, риган) на капсули. През следващия месец повто­рете цикъла. Ехинацеята е имуно стимулиращо растение, много ефикас­но при хрема и синузит. Подобрете дихателния комфорт с помощта на ароматни масла от розмарин, евкалипт, лавандула, мащерка – те ще освободят дихателните пътища. Докато носът ви е запушен, не приемайте млечни продукти, защо­то те водят до непропускливост на стомашната флора и благоприятстват появата на гъбични сек­рети в областта на синусите и бронхите.

2. Нямам настроение
Тонусът спада през зи­мата заради липсата на достатъчно светлина. Случва се да ни нападат черни мисли. В очакване на пролетта използвайте всеки възможен случай за разходки на чист въз­дух и се наслаждавайте на слънчевите лъчи.
Уравновесяване на нервната систе­ма се постига с Омега-3. Започнете с интензивен курс – 10 г рибено масло на ден 8 продължение на 10 дена, а през следващите 10 по 5-6 г. По-нататък продължете с поддържащи дози от 2-3 г всяка вечер. Съчетайте рибеното масло с антиоксиданти: витамини А, С и Е, селен и цинк. Те са необходими, тъй като мастните киселини Омега-3 имат нужда от протекция срещу сво­бодните радикали.
Магнезий от морето. Морският му произход осигурява пълноценното му усвояване от организма и не довежда до храносмилателни проблеми, както това може да се случи с другите видове магнезий. Взимат се по 300-400 мг на ден.
Жълт кантарион. Той действа като антидепресантите, само че без вторичните им ефекти! Благоприятства отмората, но се бори с отпадналостта и огра­ничава бързите смени на настроението. Жълтият кантарион не бива да се комбинира с антикоагулиращи лекарства. Освен това прекратяването на лечебния курс не трябва да става рязко, а посте­пенно.

3. Чувствам се уморена
Първо се замислете за това как се храните. Ако пък сте вечно зимор­ничава, бледа и имате косопад, може да ви липсва желязо или да става дума за проблем с щитовидната жлеза.
Операция тонизиране
Витамин С. Трябват ви 2 г на ден, при­ет на няколко пъти, тъй като организмът има нуж­да да запълва запасите си постоянно. За предпочитане е витамин С с естест­вен произход, защото той няма възбуждащия ефект на синтетичния и може да бъде взиман и вечер.
L-тирозин. Тази аминокиселина е пред­шественик на норадреналина и допамина – нервни трансмитери, които ни карат да ставаме бодри от леглото и да бъдем активни през целия ден. L-тирозинът помага също при трудни за организма „изживявания“ като спирането на цигарите или някоя по-сериозна диета.
Билките на енергията. Женшен, гуарана, джин­джифил, ацерола(вид череша) – тези растения подсилват и стимулират организма със светкавична скорост. Подходящи са за моменти на големи усилия.
Комплекс от витамини и минерали. Той ще възстанови всички липсващи на организма елементи и ще му донесе нова енергия.

4. Тъпча се със слад­ки храни
Умората подсилва желанието за сладки и мазни продукти. За да се преборите с него, наблегнете на бобовите храни и зе­лените зеленчуци, които дават дълготрайна енергия, витамини и минерали. Понякога влечението към сладко издава липса на соротонин.
Контрол над желанията
Триптофан. Тази аминокиселина тряб­ва непременно да ни бъде набавена чрез храната, защото организмът не може да я изработва сам. Триптофанът предхожда и подпомага образуването на серотонин – хормон на доброто настроение. Две капсули – едната към 17 часа, а другата вечерта – преодоляват желанието за сладко, но също така за тютюн u алкохол. Освен това подготвят една спокойна нощ.
Кудзу. Това растение от семейство бобови е много богато на изофлавони в кореновата си част. То се бори със зависимостите на организма и стремежа към компенсация на стреса с храна. Приемат се по 1-2 хапчета при всяко силно желание за захар. Обикновено са необходими два месеца, за да се преодоле­ят вредните хранителни навици. Тази билка се бори и с много по-сериозни зависимости на организма като към алкохола и цигарите. Повече информация тук.
Хром. Той помага на инсулина да „вкара“ захарта в клетките, регулира гликемията и така ни спестява нахвърлянето върху бонбоните. Взимат се две хапчета – сутрин и вечер.

5. Кожата ми е суха
Студът прави кожата по-крехка, а стресът и умората придават общ лош вид. Клетките на кожата имат нужда от хранител­ни вещества, които да им помогнат да се обновят и да издържат на външните влияния.
Овлажняване в дълбочина
Масло от пореч и нощна свещ. Маслата от тези две растения съдържат мастни киселини Омега-6, които успешно хидратират ко­жата „отвътре“.
Омега-3. Уравновесяват съотношението с Омега-6 и също действат овлажняващо на кожата.
Хиалуронова киселина. Тя не се използва само за инжектиране, а може да се приема и под формата на капсули. Действа ефикасно върху влажността и еластичността на кожата. Естественото й съдържа­ние в епидермиса намалява с годините и това води до сухота и бръчки. Хиалуроновата киселина под­хранва, предпазва, стяга кожата и подновява про­изводството на колаген, а всичко това се изразява в свеж тен и отпочинал вид на лицето.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *