Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В България над 50 % от хората са зависими от тютюна!

Болестта на пушачите: ХОББ!!!

Големият урожай на хронично бални и такива с рак ще дойде след 10-15 г., категоричен е доц. д-р Коста Костов, пулмолог, началник на Клиниката по бе­лодробни болести при Военномедицинска академия – София

Всяка година 40% от общо 12 милиона души по света, диагностицирани с рак, може да избегнат болест, като се предпазват от инфекции и променят начина си на живот. Мне­нието е на водещи специалисти – пулмолози, онколози, всички, крито лекуват последствията от неразумното ни поведение и нездравослов­ния начин на живо, който водим.

Едно от най-тежките заболявания, оказало се с течение на времето като нелечимо и една от най-честите причини за появата на рак, е Хроничната обструктивна белодробна болест. ХОББ е заболяване, което засяга както белите дробове, така и целия организъм и води до преждевременна смьрт. Основните симптоми на ХОББ са хронична кашлица и по-конкретно – кашлица с отделяне на храчки за три или повече месеца годишно в продължение на поне две последователни години, задух, затруднено дишане, които Се усилват при физическо нато­варване, чести белодробни инфекции.

ХОББ е сред най-разпространените хро­нични заболявания при пушачи над 45 г. и една от водещите причини за смъртност. Въпреки това болестта остава неразпозната и първона­чалните й симптоми се приемат за нормални – например т.нар. пушаческа кашлица. Важно е да се отбележи, че Хроничната обструктивна белодробна болест възниква като резултат от две основни белодробни болести – хроничен бронхит и белодробен емфизем, както и от комбинацията от двете. Това е категоричното мнение на доц. д-р Коста Костов.

По данни на Световната здравна органи­зация около 10% от населението на планетата страда от това заболяване. От 200 000 до 300 000 души в Европа умират ежегодно в резултат на ХОББ. Болестта убива годишно повече хора, отколкото ракът на гърдата и на белия дроб, взети заедно. До 2020 г. се очаква ХОББ да бъде на трето място сред най-честите причини за смърт сред хората (след Сърдечния инфаркт и мозъчния инсулт) и петата по значимост след исхемична болест на сърцето, депресивните състояния, транспортните катастрофи и Мозъчно-съдовите болести.

За България се предполага, че страдащите от ХОББ са над половин милион души. Заболя­ването се характеризира с наличието на хрони­чен възпалителен процес в дихателните пътища и белодробната тъкан. В мястото на възпаление се натрупват характерни клетки, които отделят множество възпалителни вещества („медиатори на възпалението“) – ензими, оксиданти, токсични вещества. Те са основна причина за увреждане на белодробната структура.

По данни на Българското дружество по белодробни болести засегнати от ХОББ са 1 % от населението от всички възрасти, 6-10% от населението над 40-годишна възраст, 200 милиона души в целия свят.

За 2010 г. общият брой на болните от ХОББ е над 500 000 души. Ако броят им се увеличава, според тенденцията, наблюдавана от специалистите в областта, до 2050 г. броят им ще надхвърли над 600 000.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Може би трябва да знаете, че у нас ракът на белите дробове се открива в твърде късен стадий!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *