Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стволовите клетки – илюзии и реалност 3

Няма програма за подмладяване на организма с помощта на стволови клетки

Тема с продължение…

За съжаление терапията със стволови клетки е предмет не само на научни и клинични из­следвания, но и на многобройни спекулации. А често дори на из­мама. Преди Всичко това касае подмладяването. Не съществува на този етап никаква научна разработка, нито достоверна програма за подмладяване на организма със стволови клетки. Ако става дума за ембрионални клетки, дори и да се предположи, че попаднат там, където трябва, ако оцелеят и дадат положи­телен резултат, той ще бъде краткотраен. Защото така или иначе имунитетът ще унищожи чуждия генетичен материал. Ко­гато обаче става дума за собст­вени стволови клетки, например от костен мозък – те наистина могат да отключат определени процеси на регенерация чрез биологичноактибни вещества. Но и тук ефектът е кратък – стволовите клетки просто няма да намерят своето приложение в чуждата за тях среда.

Подобни процедури всъщност съвсем малко се различават от популярните напоследък инжек­ции с хиалуронова киселина и прочее поддържащи процедури.

Още никой  не е успял  да отключи механизма на подмладяване с по­мощта на стволови клетки.

Често наричат фибробластите стволови клетки. Тях наисти­на ги извличат от пациента – зад ухото или в областта на ключи­ците, култивират се и се вкарват в кожата. Технологията е офици­ално разрешена от 2011 г. и е достатъчно ефективна, но също невинаги дава желания резултат. Обещанията за подмладяване на всички органи с фибробласти е чиста измислица. Тези клетки могат да се използват само за регенерация на кожата.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *