Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да спрем появата на бръчки с помоща на природата

В днешно време има много продукти на пазара, които помагат за премахването на бръчки, но много хора не осъзнават, че тези продукти може да им донесат освен много ползи и много вреди. Някои от тези продукти съдържат смесица от много химикали, които са вредни за здравето на човек. В последно време на пазара се предлагат все повече органични продукти, които са по-полезни за кожата в борбата с бръчките. Те правят кожата гладка и здрава, но по съвсем безопасен начин. Някои от билковите лекарства за бръчки са:

Гроздови семена – те притежават високи нива на фитоцианиди и са богати на антиоксиданти. Защитават по-добре кожата от увреждания и благодарение на това, че колагена се свързва с кожата я прави по-еластична и по-малко склонна да развие признаците на стареене.

Копър и подбел – копъра е най-добре да се използва в комбинация с подбел. Пригответе смес от ½ чаша вряща вода, 1 лъжица изсушени листа от копър и 2 лъжици листа от подбел. Тази смес оставете да ври 12-15 мин. и към нея добавете овесени ядки, които нанесяте върху лицето си. Тази маска е много ефективна за премахването на бръчки, като в същото време омекотява и тонизира кожата. Затваря порите и предпазва от акне.

Череша – тя също е много полезна за премахването на бръчките по кожата, тъй като червения плод е много богат на витамин С, който не само стимулира имунната система, но и е мощен антиоксидант, което пречи на кожата да бъде увредена. Заедно с това я хидратира и стяга, като по този начин бръчките намаляват.

Морков – този зеленчук не се използва само в кухнята. Той има много мощни способности за намаляване на бръчките и предпазване на кожата от появата на акне. Съдържанието на витамин А в моркова е полезно не само за очите, но е и много зцдравословен за кожата. Маска за лицето си от моркови може да приготвите много лесно. Първо направете моркова на каша, след което нанесете на лицито за 15-20 минути, след  което изплакнете с хладка вода.

Алое – това растение е използвано за лечението на много кожни заболявания и състояния. Прозрачния гел, който се намира в листата на алоето е смятан за мощен източник на алфа-хидрокси киселини и се използва ежедневно, като се прилага на кожата в продължение на 8-16 седмици.

Невен – тази билка се използва при лечението на различни кожни заболявания и дава възможност на кожата да регенерира и стимулира растежа на нови клетки на кожата, което я прави по-млада и по-еластична, а съответно и без бръчки. Невенът осигурява на кожата UV защита и я предпазва от различни видове инфекции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *