Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зъбната профилактика на бебето започва още от бременността на майката

От каква възраст трябва да започне зъбна профилактика на детето ? Дъщеря ми е на 2 години и 8 месеца, зъбчетата и започнаха да се ронят. Какво да предприема ?

Венета Симеонова, Сливен

Малко сте изпуснали срока. Би било добре да се започне още от последните месеци на бременността, когато майката трябва да взема по 4 таблетки Флуорин дневно. След това същото продължава като се роди бебето и тя го кърми, а после схемата е следната:
До 2 годинки – по 1 таблетка Флуорин дневно
От 2 – 4 год. – по 2 таблетки
От 4 -10 год. – по 3 таблетки
От 10 – 14 год. – по 4 таблетки
След това вече става безсмислено, тъй като зъбите на тази възраст вече трябва да са се минерализирали. Сама разбирате, че сте закъснели, но не всичко е изгубено. Така че, следвайте схемата. Таблетките се пият 200 дни в годината, след което се почива и на следващата година – отново. Най – добре е таблетките да се дъвчат ! Освен това е препоръчително да се пие една водна чаша хисарска минерална вода дневно.
До тук с профилактиката. Вие ще я провеждате, но трябва и на 6 месеца да ходите на зъболекар, за да преглежда зъбките за кариеси. Ако се появят такива – да се пломбират, тъй като профилактиката не винаги дава 100 процентов успех. В много от случаите тя само снижава заболеваемостта от кариес.
Надявам се да съм Ви отговорил задоволително. Ако имате въпроси, моля, отправете ги на www.multimplants.com или на e-mail pfhristov@einet.bg

Д-р Христо Христов – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *