Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алтернативната медицина помага при мигрена

Лекарствата са ефикасни за много от болните, но не за всички. Алтернативните терапевтични методи могат да облекчат болката и другите симптоми на мигрената особено при хора, чувствителни към стрес или проблеми като безсънието и хормоналните смущения.

Акупунктура – игли срещу стрес.
Тази терапия е насочена към уравновесяване на енергията в тялото. За да постигне това, лекарят взема предвид всички прояви на мигрената във вашия конкретен случай. Чувствителните точки, свързани с главоболието, са около 50 на брой. Към тях се добавят и тези, които „отговарят“ за стреса. Някои специалисти по акупунктура третират по една точка на сеанс. Облекчението трябва да бъде почувствано до два- три дни.

Хомеопатия – персонализирано лечение.
Лекарят хомеопат ще ви разпита за вашия начин на живот и за характера на мигренозните пристъпи, от които страдате. Така той ще бъде в състояние да ви предложи най-подходящото за вас хомеопатично средство или комбинацията от няколко различни.

 

Остеопатия – сеанси за отпускане.
Понякога мигрената се дължи на притиснат нерв в областта на шията. В такъв случай остеопатичните масажи могат да се окажат изключително полезни, още повече че те действат и срещу психическото напрежение. В период на криза не бива да бъде масажирана главата. Специалистът ще действа „от разстояние“, например в областта на корема, като по този начин ще предизвика слизане на кръвта и свиване на кръвоносните съдове на мозъка. Извън кризите се масажират прешлените, нервно свързани с органи като черния дроб и панкреаса.

Фитотерапия – силата на растенията.
Тя е подходяща за продължително основно лечение, което може да продължи с месеци, дори години. Изборът на билка и дозировките зависят, разбира се, от индивидуалния случай.

Маточината облекчава мигренозните невралгии. Външно се използва спиртна настойка за масажи на слепоочието. Вътрешно се употребява като отвара и се пие два-три пъти дневно.

Лютивата мента действа против болки и спазми, успокоява и благоприятства храносмилането. Външно се използва ароматното й масло, смесено с бадемово масло или зехтин, за масажи на главата.
Вътрешно – като отвара, няколко пъти на ден.

Лайката също има успокояващ и антисептичен ефект върху стомаха, намалява болката и спазмите. Външно се използва под формата на помади и компреси за облекчаване на лицеви невралгии. Вътрешно се употребява за отвари – 1 с. л. цвят от лайка за 1 чаша вода. Пие се преди хранене 2-3 пъти дневно.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *