ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на възпалено гърло

Повечето от нас са доста запознати с признаци: драскащо усещане, болезнено преглъщане и всички неудобни симптоми на възпаленото гърло. Възпаленото гърло, като цяло не е болест само по себе си, а е симптом на друго заболяване, като настинка, грип или стрептококова инфекция. Но болезнено гърло може да бъде първият симптом.

Добрата новина е, че има стъпки, които можете да предприемете, за лечение на болки в гърлото и да направите малко по-лесно … преглъщането.

Стъпка 1: Научете причина
Причината за болката в гърлото е от значение за това как да се справите с нея. Най-добрият начин да се откриете причината е да проучите придружаващите симптоми.

Възпалено гърло най-често се среща с обикновена настинка и е в резултат на дренаж на синусите пасажи надолу по задната част на гърлото.

Друга причина за болки в гърлото може да бъде стрептококова инфекция. Тя често идва с главоболие, повишена температура и/или стомаха болка, която го предхожда.

Има още две заболявания от списъка с възможности: грип, който често е придружен от болки в тялото, втрисане, отпадналост и висока температура; или мононуклеоза, която се характеризира с подути лимфни възли и сливици, главоболие, обрив на кожата и загуба на апетит.

Стъпка 2: Третирайте причината
Чрез анулиране на причината за болки в гърлото, можете да поставите пътя към възстановяване:

  • Ако причината е настинка, трябва да си почивате и да пийте много течности, докато вируса отмине.
  • Грип може да се лекува ефективно с лекарства, или ако посетите кабинета на лекаря при първата индикация за симптоми на грип .
  • Стрептококова инфекция също изисква посещение на лекар, поради нуждата от антибиотично лечение. Най-добрият начин да се открие стрептококова инфекция е да се изчака 24 часа преди да се отправите към кабинета на лекаря, тъй като отнема толкова дълго на бактериите, да покаже положителен резултат.

Стъпка 3: Третирайте болката
Докато чакате вашето тяло да се възстанови, разбира се, имате още досадни болки в гърлото, с които да се борите. Има много на брой ефективни методи за облекчаване на дискомфорта в гърлото. Възпалено гърло, което придружава настинка може да бъде лекувано ефективно с течности и таблетки за гърло, гаргара със солена вода и обезболяващо. Ние също така препоръчваме да се разбърква мед и лимон в чаша с много гореща вода, след това охладете до стайна температура, преди да го изпиете. Хладките или студените течности са по-добре за възпаленото гърло, от топлите или горещи, тъй като те могат да увеличат отока. Според специалистите, почивката на гласа е един лесен начин за ограничаване на дразненето и може да помогне за предотвратяване на появата на ларингит. Ако вашето възпалено гърло се придружава от неспособност да преглъщате, температура над 38 ° С за повече от 24 часа, схванат врат, подуване на само едната страна или признаци на обезводняване, свържете се с вашия лекар веднага.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *