ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Контролиране на хронична болка с магнитoтерапия

Магнити имат ли лечебна сила?

Практикуващите алтернативна медицина отдавна твърдят, че е така и последните проучвания показват, че те имат право.

В едно скорошно проучване изследователи в колеж Бейлър по медицина в Хюстън, установяват, че магнити са изключително ефективни при блокирането на болката, причинена от пост-полиомиелит.

В контролирано проучване, 76% от пациентите, лекувани с магнит имат облекчаване на болката. Само 18%, третирани с магнит плацебо, имат някакво успокоение.

Все повече доказателства

В други проучвания, магнити са доказали своята ефективност срещу:

  • Фибромиалгията – Изследователи в университета „Тъфтс“ – Училището по медицина в Бостън показаха, че магнитите помагат за облекчаване на мускулни болки, причинени от това мистериозно заболяване. В проучването, пациентите, които спят на магнитни матраци имат по-голямо облекчаване на болката, отколкото при пациентите, които спят върху обикновените матраци.
  • Диабетна невропатия – В изследване , проведено в Ню Йорк – Медицински колеж на Валхала , магнитните стелки са по-ефективен от немагнитните такива при облекчаване на скованост, изтръпване и болка, свързани с този проблем на диабетно болните.

Данните сочат, че около 80% от хронично страдащите от болки могат да се възползват от магнитотерапията. Това е вярно за почти всяка форма на болка.

Как магнити облекчават болката

Когато се поставя магнит върху кожата, стените на капилярите се отпускат, което засилва притока на кръв към болезнената област.

Те също така помагат за предотвратяване на мускулни спазми, които лежат в основата на много форми на болка – очевидно чрез намеса при мускулни контракции. И те пречат на електрохимични реакции, които се провеждат в рамките на нервните клетки, което възпрепятства тяхната способност да изпраща съобщения за болка към мозъка.

Разбира се, хроничната болка може да се контролира и с аспирин и други обезболяващи. Но за разлика от болкоуспокояващите медикаменти, магнити не носят никакъв риск от нежелани реакции.

Силата на магнитите се измерва в Гаус. Типичния магнит за хладилник е около 10 гауса. Това е твърде слабо, за да проникне в кожата и е малко вероятно да бъде полезно за нещо повече от една малка синина.

Медицински магнити са със сила от 450 Гаус до 10 000 Гаус. Колкото по-високи са Гаусите, толкова по-добре за облекчаване на болката.

Поставянето на магнитa:

Магнитът трябва да се поставят на кожата, директно върху болезнената област. Някои хора използват обикновени лепенки за прикрепяне на магнитите. Но санпласт – хартиена лента, работи по-добре. Тя държи добре и не изтегля косми от кожата, когато се отстранява.

Ако магнита не успеят да помогнат в рамките на няколко дни, препозиционирайте магнита над най-близката акупунктурна точка. За да намерите тези точки върху тялото, можете да попитате специалист или да потърсите в някоя книга или интернет.

Ако препозиционирането на магнита не донесе облекчение в рамките на 30 дни, значи няма и да проработи. Преминете към друг вид магнит или говорете с вашия лекар за използване на медикаменти за контролиране на болка или друг конвенционален подход.

  • Болки в краката – Магнитни стелки, може да облекчат болката и болезнени усещания в краката, след като сме били прави през целия ден.
  • Артрит – Ако болката е ограничена до пръстите си, нео магнит, залепен на засегнатата става, трябва да свърши работа. Или, можете да носите магнитната лента на китката .
  • Болки в кръста – Поставете четирите магнити около 4 см от двете страни на гръбначния стълб, по два от всяка страна. Ако прилагането на магнити се окаже неприятно за вас може да ползвате специализиран магнитен колан.
  • Главоболие – Поставете магнитни ленти към слепоочията или към задната част на главата, точно над врата. Или използвайте магнитна лента за глава.
  • Болки в коленете – Използвайте магнитни наколенки около коленете.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *