Начало / Магнитотерапия / Често задавани въпроси / Каква е историята на магнитoтерапията?

Каква е историята на магнитoтерапията?

Подобно на акупунктурата, магнитотерапията датира от хиляди години, но употребата й е много по-широко разпространена. Нейните най-стари следи са от преди 100 000 години в Африка, а исторически текстове описват нейната практика в древна Гърция, Китай, Индия и Египет.

През 1800 и началото на 1900, лекари в САЩ и Европа често са предписвали магнити за редица заболявания – от главоболие до подагра. А по време на Втората световна война, когато медицинските материали намаляли, руските войници използвали магнити.

През далечната 1960, НАСА разбира първостепенното значение на магнитните полета за хората и животните. Затова до ден днешен, се използват изкуствени магнитни полета, за да поддържат здравето на астронавтите по време на космическите мисии. Те помагат за запазване на костната минерална плътност, за по-здравословно кръвообращение и подобрява качеството на съня – намалява ефекта от липсата на земното магнитното поле.

Днес, магнитотерапия е широко приета по целия свят, включително Германия, Франция, Великобритания, Индия, Япония, Италия, Израел и около 45 други страни. Повечето държавни система за здравеопазване на тези страни официално са признали магнитотерапия, като жизнеспособна и разходно-ефективно за лечение и облекчаване на болката след определени състояния или хирургични намеси. Национална служба по здравеопазване на Великобритания е най-скорошната от тях, която вече позволява на лекарите да предписват магнити.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*