Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравни проблеми, свързани със затлъстяването са многобройни

Здравни проблеми, свързани със затлъстяването, са многобройни. Затластяването е много опасно за здравето. Два пъти по-вероятно е хората с наднормено тегло да умрат по-рано от хората с нормално тегло. Това е така, защото затлъстяването е свързано с много дуги заболявания, като инсулт, диабет, рак, високо кръвно налягане, болести на жлъчния мехур, остеоартрит, подагра, проблеми с дишането и астма.

Холестеролът над нормата е една от причините за наднормено тегло при много хора. Той е необходим за организма ви, но в по-големи количества е причина за много здравословни проблеми. Високите нива на холестерол допринасят за развитието на атеросклероза, както и за развитието на коронарна болест на сърцето. При хора с атеросклероза плаката се натрупва върху вътрешната част на артериите и това увеличава риска от инфаркт и инсулт. Хора, чийто роднини са имали заболявания на сърцето или диабет е по-вероятно да страдат от затлъстяване. Високите нива на холестерол, високото кръвно налягане или високите нива на кръвна захар са някои от предупредителните знаци свързани със затлъстяването. Затова е необходимо човек да се грижи за теглото си, тъй като дори и незначителната загуба на тегло може да доведедо значителни подобрения в здравето.

Диабет тип 2 намалява способността на организма да контролира кръвната захар, а тя е основната причина за ранна смърт, болести на сърцето, мозъчен инсулт и слепота. Хората с наднормено тегло е по-вероятно да развият диабет тип 2 в сравнение с тези, които са с нормално тегло. Доказано е, че повечето случаи на диабет тип 2 се дължат на наднормено тегло или затлъстяване. Ако имате диабет тип 2 свалянето на килограмите може да ви помогне да контролирате нивата на кръвната захари да подобрите физическото си състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *