Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храни, които диабетиците трябва да избягват

Диабета изискват специално внимание. Изключително важно е да се следи състоянието на болните, така е лошите симптоми да не се появят. Не само, че трябва да се приемат лекарства и да се правят упражнения, но и здравословното хранене и поддържането на теглото е от решаващо значение. Някои диабетици третират болестта си само с правилна диета.

Има много храни, които диабетиците трябва да избягват. Въглехидратите са на върха на този списък. Те са ужасни за диабета. Те имат висок гликемичен индекс и повишават нивата на глюкозата. Те включват бял хляб, ориз и макаронени изделия. Може да включват и плодове като боровинки, ягоди, диня, банани и портокали. Зърнените култури също са опаковани с въглехидрати. Разбира се, че картофите са с високо съдържание на скорбяла.

Сладките храни определено са храна, която да се избягва. Това включва десерти. Избягвайте всичко захар и мед. Проверявайте етикетите на консервираните храни, тъй като много от тях са с захар и високо съдържание на натрий.

Плодовите сокове и плодове трябва да бъдат ограничени. Те имат високо съдържание на захар. Дори естествената захар може да бъде опасна за диабетно болните.

Диабетиците трябва да намалят храни с високо съдържание на холестерол. Това включва млечни продукти, пилешко месо, червено месо и яйчни жълтъци. Опитвайте се да ги избягвате. Най-малкото те трябва да бъдат ограничени.

Не само определени храни трябва да се избягват, но и алкохолните напитки също трябва да се вземат под внимание. Алкохолните напитки могат да повлияят на начина, по който реагира черния дроб и могат да променят нивото на кръвната захар. Понякога може си позволите едно питие, но трябва внимателно да следи нивото на кръвната захар.

Кафе също може да повиши нивата на кръвната захар. Разумно е за някой, който има диабет да намали приема на кафе или да се откаже да го пие въобще. Сладката кифличка също трябва да се избягва, поради същата причина. Тя може да навреди повече, отколкото да помогне. Ако чаят е напитка която бихте избрали, опитвайте се да го пиете без захар или да използвате изкуствен подсладител, който не вреди на диабетиците.

Когато един човек е диагностициран с диабет, неговия лекар трябва да му даде таблица на съдържащите се захари в храните и напитките. Това ще помогне на пациента да знае точно колко от всяка група храни може да яде. Придържайте се към тези полезни съвети и диабета няма да контролира живота ви.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Храни, които диабетиците трябва да избягват

  1. Nadia каза:

    Ако погледнете активния линк в материала ще откриете отговора на въпроса ви!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *