Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Препиване и махмурлук – пригответе се, идват празници!!!

Д-р Анна Петкова:

Задават се празници, а българинът има склон­ност да ги „полива добре“. Докато си пийва, човек се отпуска, настроението се покачва и всичко е наред, но прекали ли, на сутринта сил­но съжалява.

Махмурлукът е немедицински термин, обозна­чаващ неприятния физически ефект, последващ прекалена алкохолна консумация.

Учените имат разногласия относно коя е точна­та причина за махмурлука. Според едни това са някои междинни продукти като ацеталдехид, по­лучаващи се при разграждането на алкохола от ензима алкохол дехидрогеназа в черния дроб. Според други примесите получени при фермен­тацията и дестилацията на алкохола са токсични и водят до интоксикация на организма и до по­следващите неприятни усещания. Тези примеси са в по-големи количества в тъмните алкохоли като уиски, коняк и червено вино.

Алкохолът действа като диуретик, което означа­ва, че води до по-голямо отделяне на урина. По този начин той дехидратира тялото и мозъка, така че не се чудете защо ви боли глава.

Алкохолът може да намали нивото на кръвната захар, затова неслучайно човек е много гладен след преливане.

Съществуват най-различни народни рецепти за лечение на махмурлук като зелев сок, шкембе чорба, кисело мляко и т.н. Всички те целят оводняване на организма и по-бърза елиминация на токсините.

В крайна сметка най-доброто лечение си остава умереността! Весели празници!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *