Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капки Сперсадекс Комп. – помагат при бактериални инфекции на очите

Капките за очи Сперсадекс Комп., които съдържат две активни вещества, са предназначени за лечение на предния очен сегмент при случаите на бактериална инфекция или при голям риск от развиване на такава инфекция, при такива пациенти, за които е показана терапия с кортикостероиди.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Сперсадекс Комп.?

  • Ако имате алергия към активните вещества в тези капки за очи или към някоя от помощните съставки в тях (вижте ги подробно описани по-долу.
  • Ако имате язви или нараняване на роговицата.
  • Ако страдате от вирусна инфекция или от Херпес симплекс на очите.
  • Ако имате гъбична инфекция.
  • Ако страдате сериозно от проблеми на кръвоносната система.
  • Ако имате нарушена функция на черния дроб.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, особено ако са кортикостероиди, както  и за такива, които свободно се продават в аптеките.

Внимание! Капките за очи Сперсадекс Комп. могат да причинят и нежелани странични реакции, особено при продължително лечение. Някои от тези реакции могат да бъдат  много сериозни. Внимателно се запознайте с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на този медикамент.

Ако при лечението с медикамента Сперсадекс Комп. зрението ви се замъгли, или лицето и торсът ви се подуят, свържете се без отлагане с лекуващия ви лекар. НЕ шофирайте и не работете с машини, ако зрението ви е замъглено. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с този медикамент.

Какви вещества съдържат капките за очи Сперсадекс Комп.?

Хлорамфеникол и дексаметазон – съответно по 5 мг на мл и 1мг/мл, под формата на натриев фосфат или дексаметазонов натриев фосфат, са активните вещества в този медикамент. Освен това той съдържа още макрогол 400, бензалкониев хлорид, динатриев едетеат, макроглицерол рицинолеат, вода за инжекции, натриев хидроксид.

Начин на приложение на капките за очи Сперсадекс Комп.

Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Терапията НЕ трябва да продължава повече от 10 дни. За възрастни дозировката е по 1 капка 3 до 5 пъти на ден, а при много остри случаи – по една капка на всеки час. След накапването с чисти ръце трябва за 3 минути да притиснете вътрешния ъгъл на очите или да ги държите затворени за три минути.

Тези капки за очи НЕ се прилагат за лечение на новородени бебета на нула до 27 дни.

Съхранение: Винаги далече от достъпа на деца. Неразпечатаната опаковка се съхранява в хладилник при температура 1 до 8 градуса, а след първото отваряне НЕ по-дълго от месец при температура по-ниска от 25 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Laboratoires ТНЕА – Франция.

Производител: FARMILA-THEA, Италия.

Средна цена в аптеките 6-7 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *