Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гладните рибки Garra Rufa, които лекуват болестта – псориазис!

Терапия с изгладнели тропи­чески рибки се използва успешно за лечение на кожни заболявания, включително и на псориазис. Засега местата, където може да се ползват подобни басейни с топла вода и жад­ни за „плячка“ риби, не са много.

Нетрадиционното лечение вече се практикува в десетки центрове в Турция, Сингапур, Япония, Малайзия и Китай.

Лечебната сила на рибките е открита от турски овчар и неговото стадо през 1917 г. Тогава той случайно стъпил в блато и за секунди стотици рибки наобиколили раната на стъпалото му. Не след дълго раната заздравяла, а мълвата за помагащите малки рибки обиколила първо Турция, а след това и целия свят.

Лечението с рибки на псориазис обаче не е за страхливци. В продължение на 21 дни „пациентите“ трябва да стоят в басейн по два пъти на ден за по около четири часа. Много виждат значително подобрение на състоянието на кожата си още по време на процедурите.

Лечебните рибки са известни като Garra Rufa, или просто риба-доктор. Те оцеляват в топла вода с температура 37 градуса. Използват се за естествено лечение на кожни заболявания – псориазис, екзема, акне и др. Рибите-доктор се хранят с мъртвата кожа по ходилата или ръцете.

При болни с псориазис или други кожни заболявания рибките се насочват към районите с раздраз­нена, зачервена и изтъняла кожа. По-добрите „лекари“ са „близачите“ (lickers). Те обикалят около повърхностния слой на кожата, захващат се за него и го сдъвкват, като изчистват болните участъци. Другият вид „ле­чители“ са рибите-щипачи (strikers).

Те бързо откъсват парченца кожа и отплуват, за да се наслаждават на „пляч­ката“ на спокойствие.

Според Британската асоциация на дерматолозите този вид обновяване на кожата помага на болните, защото действа локално. Може би поради тази причина някои хора забелязват подобре­ние, но засега други доказани ползи не са известни.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Ето какво представлява процедурата с тези малки рибки:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Гладните рибки Garra Rufa, които лекуват болестта – псориазис!

  1. Pingback: Вярно-невярно за псориазиса | Лекува нет

  2. Pingback: Твоят наръчник за красив педикюр | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *