Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от лошия дъх?

Проблемът започва от факта, че хората понякога не са в състояние да почувствате собствената си миризма и колко е лоша тя всъщност. Някои учени смятат, че жените на генетично ниво, се опитват да идентифицират дори и миризмата в противоположния пол. Не е тайна, че лошият дъх може да съсипе отношенията с околните и да се превърне в сериозен проблем за успешната работа и личен живот. Повечето хора формират мнението си за другите въз основа на първото впечатление и в последствие много трудно го променят.

Какво причинява лошия дъх
Миризмата на сероводород и метил меркаптан (CH3SH) са основните причинители на неприятна миризма в устата. Тези две вещества създават условия за развитие на бактерии, които живеят в нашите уста. Това са т.нар. серни съединения и тяхната летливост „притеснява носове“ на другите. Освен това бактерии освобождават в устната кухина неприятни вещества като:
– Kadavrin (Латинска Caveder – труп) – вещество, което формира характерния мирис на трупа.
– Putrestsen – формира миризмата на гниещо месо.
– Skatol – основни миризма на човешки изпражнения.
Всеки носи тези вещества в устната си кухина, но когато тяхната концентрация не е висока човешкия нос не ги усеща. Когато обаче количеството на бактериите, в резултат на кариес или пародонтоза, превиши нормата си проблемите започват веднага.

С кой трябва да се свържа за това
Лошият дъх предупреждава за възможни проблеми с различни органи и системи. Това може да бъде патология на стомашно-чревни или ендокринни заболявания (например диабет), но най-често това е знак за проблеми в устната кухина. Затова, първо трябва да се обърнем към стоматолог. Като правило дъха е устата се свързва със заболяване на венците, междузъбни джобове, кариеси и зъбен камък. Понякога причините за това са лошото качество на протези и вещества, които предизвикват сухота на лигавиците: алкохол, никотин, някои лекарства. Също така в устата се формират така наречените джобове, в които се събират остатъци от храна, които предизвикват гниене, придружено от болка, възпаление и миризма. Самостоятелно тези „джобове“ не могат да бъдат почистени, така че трябва да се обърнете към стоматолог, който да извърши необходимото лечение. Понякога отстраняването на зъбен камъкпомага тъй като той е натрупване на патогенни бактерии в галитозата. Дезодориращите средства като дъвка и спрей за уста само маскират проблема за кратко. Ако стоматологът прецени, че причината за лошия дъх в устата е друга, той ще ви насочи към друг специалист – ендокринолог или гастроентеролог за да установи къде всъщност е проблемът.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се отървем от лошия дъх?

  1. Pingback: Причинителите и враговете на лошия дъх | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *