ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо не трябва да се връщате при бившия: 6 причини

Изобщо не е добра идея да дадете още един шанс на бившия, бил той съпруг или просто мъж, с когото живеете на семейни начала

Не се поддавайте на поредното убеждаване на бившия! И не се самоубеждавайте! Безсмислено е да се унижавате. Ако ние или нашите партньори нямаме самоуважение, ако сме толкова зле възпитани, то нека поне имаме разум! Същите обстоятелства, които го доведоха до идеята да се раздели с вас, ще възникнат отново, дори ако той ви убеждава в противното.

Защо не трябва да преразглеждате стари връзки

За удобство ще говорим за партньор от всякакъв пол в мъжки род. Всичко, свързано с местоимението „той“ обаче, важи по същия начин и за местоимението „тя“. Мъжете и жените се различават само по поведението си в секса и ролята си в раждането, но всички имаме една и съща психика.

1. Не „омеквайте“ пред поредните обещания на бившия

Така или иначе, нито той, нито вие сте се променили. Желанието за промяна не е промяна. То много бързо бива забравено щом намерението е постигнато. В момента, в който върнете всичко „по старому“, ще се сблъскате с нови лъжи, с друг вид злоупотреба с доверието и така познатото празнодумие.

2. Реалната статистика показва, че ако се върнете, тогава моментът, в който ще искате да напуснете бившия, ще се случи дори по-рано от шест месеца

Понякога е трудно да изкараме толкова време дори на някоя омразна работа. Как тогава да издържим постоянните лъжи и честите избухвания? Как да се примирим с алкохолизма, който само ще прогресира? Как да понесем предателството и изневярата? Ако се морализирате и се страхувате от осъждането на обществото, тогава формално ще останете „заради децата“, „от чувство за дълг“ и т.н.

В такъв случай се пригответе за преждевременна смърт от хипертония, язва на стомаха или друга психосоматична гадост! Кой има нужда от подобен здравословен проблем? И дали си струва да минете отново през онова, което сте преживели само преди няколко седмици или месеца? Ако наистина искате да го направите „заради децата“, помислете за себе си. Те, както и вашите близки, роднини и приятели, имат нужда от вас, но и от вашето добро здраве. Преценете дали сте готови да платите цената, напишете на един лист плюсовете и минусите и едва тогава направете крачка назад към онзи, който неотдавна ви е отхвърлил или наранил по някакъв начин.

3. За да получите това, което заслужавате, заплашвате, че ще си тръгнете

Ако веднъж сте казали, че си тръгвате – тръгнете си. Останете ли, тогава се пригответе не за емоционална интимност и откритост, които логично очаквате от една връзка, а за тежки манипулации и заплахи, които със сигурност ще се повторят в бъдеще.

С вашата слабост, по вашата глава. Той ще натяква, ще заплашва, ще ви манипулира по всякакъв начин! И тогава домът и семейството за вас ще бъдат нещо много по-стресиращо, отколкото е било преди. При най-малкия намек за отстъпление, ще бъдете притиснати до стената – буквално и преносно.

4. Помислете откъде партньорът ви ще намери сили да изпълни всичките си нови обещания

Разбира се, той се страхува и не иска да ви загуби. Да си представим, че ще контролира себе си, ще се старае много да отговори на вашите очаквания, ще забрави всичките си предишни навици и интереси, ще расте в кариерата или обратното – ще се грижи за домакинството. Или иначе казано – ще стане различен човек.

Могат ли всички тези промени да се случат бързо? Не. Може да са нужни месеци, а може и години. Как ще се чувства той около вас, докато се опитва да се промени? Стабилен. Но дали, покрай всичкото това напрежение, ще има сили да ви обича ? Малко вероятно. Искате ли да живеете с човек, който дълбоко в себе си трудно ви понася?

5. Дали има вероятност след следващото „събиране“ някой от двойката да започне да търси алтернативи?

Няма статистика за това. Но, дори и един повърхностен анализ показва, че онзи, който убеждава партньора си да се върне, не го обича наистина, а просто се страхува да остане сам.

Следователно, не след дълго ще се превърнете в заложник на решението да поддадете на неговото убеждаване. Заради това ще има дълги периоди, през които ще ви се струва, че ходите по натрошени стъкла. Ако има напредък, ще е бавен. В повече ще е единствено болката и съжалението заради собственото ви малодушие. А може и да приемете връщането за нещо временно и бавно да започнете да търсите алтернатива.

Много малко са примерите, в които нищо от описаното по-горе не се случва. Ако ги има, то тогава разрива между двамата е бил по-скоро емоционален, отколкото решение, взето хладнокръвно.

6. Неразрешените проблеми може да се върнат

Вие скъсахте поради някаква причина. Запитайте се дали има вероятност проблемът да бъде решен възможно най-бързо. Дали причината, поради която е настъпил разрив между вас е била основателна? Ако отговорът на първия въпрос е не, а на втория да, има голяма вероятност след следващото „късане“ да не остане нищо. Спестете си неприятностите, особено ако бившият ви не желае да участва в решението на проблема.

Да обичаш някого се случва естествено. Но ако тази любов ви наранява, тогава по-добре е да стоите далеч от нея!

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *