ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тиаприд G.L. – помага при агресивно поведение, тревожни състояния, спазми, тремор

Медикаментът Тиаприд G.L. спада към така наречените антипсихотични лекарства. Предписва се на пациенти с прекомерни и неконтролируеми спазми, а също и при тремор. Освен това помага при такива състояния на пациенти в старческа възраст като агресивност, неспокойно, тревожно поведение, алкохолна абстиненция.

Помага също така и за лечението на деца над 6 години с двигателни нарушения, агресивно поведение, с неспокойно, тревожно състояние.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тиаприд G.L.?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество тиапридов хидрохлорид или към някоя от помощните съставки в този медикамент (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте с диагноза пролактин-зависим рак или тумор на гърдата.
  • Ако сте диагностицирани с тумор на адреналната медула.
  • Ако се лекувате с лекарства срещу болестта на Паркинсон.
  • Ако редовно пиете алкохол.
  • Ако сте имали вие или някой от семейството ви тромби в кръвта.

При някои от посочените по-долу диагнози може да се лекувате с този медикамент единствено под строгото наблюдение от лекар:

  • Ако страдате от епилепсия.
  • Ако имате бъбречно заболяване.
  • Ако страдате от тежка сърдечно-съдова болест.
  • Ако страдате от болестта на Паркинсон.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени могат да се лекуват с този медикамент само, ако лекар прецени. Имайте пред вид, че Тиаприд G.L. може да се отрази негативно върху способността за работа с машини и на шофирането.

Внимание! Медикаментът Тиаприд G.L. може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Прочетете внимателно какви могат да са те в листовката на това лекарство. Тя е приложена във фабричната опаковка на Тиаприд G.L.

Какви вещества съдържа медикаментът Тиаприд G.L.?

Тиапридов хидрохлорид – по 111,1 мг във всяка таблетка, която се равнява на 100 мг тиаприд, е активното вещество в това лекарство. Освен това като помощни съставки то съдържа още микрокристална целулоза, манитол, повидон, колоиден безводен силициев диокосид, магнезиев стеарат.

Дозировка: Винаги спазвайте без отклонения указанията на лекуващия ви лекар за приема на този медикамент. При дълготрайно лечение обичайната доза е по 2 до 4 таблетки на ден, като в началото обикновено се започва с по-висока дозировка. Таблетките се поглъщат заедно с храна и достатъчно течности. Лечението с този медикамент се спира само след консултация с лекар.

Съхранение: Винаги дръжте медикамента далече от достъпа на деца. Тиаприд G.L. няма специални изисквания за начина на съхраняването му.

Носител на разрешението за употреба: G. L. Pharma GmbH – Австрия.

Производител: G. L. Pharma GmbH –  Австрия.

Средна цена в аптеките 6-7 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *