ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Уримакс Дуо – облекчава симптомите, намалява размера на уголемената простата

С медикамента Уримакс Дуо се лекуват мъжете с доброкачествена хиперплазия или с уголемена простата. Това нарастване на жлезата се причинява от свръх производството на хормона дихидротестостерон.

Лекарството се състои от два медикамента – тамсулозин и дутастерид. Дутастерид-ът понижава производството на този хормон, което облекчава симптомите и намалява размера на простата. Намаляват и рисковете от задържане на урина, както и от оперативно лечение. Другата съставка – тамсулозин, отпуска мускулните тъкани на жлезата, което също се отразява благоприятно на симптомите, урината се отделя по-лесно.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Уримакс Дуо?

  • Ако сте свръхчувствителни към дутастерид или към някое от другите съставки на това лекарство (вижте ги описани подробно по-долу).
  • Ако сте с ниско кръвно налягане или страдате от ортостатична хипотония.
  • Ако страдате от тежко заболяване на черния дроб.
  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако ви предстои операция на катаракта.

Внимание! Подрастващи, деца, жени не трябва да докосват капсули с Уримакс Дуо, които са с нарушена цялост, тъй като лекарство може да прониква през кожата. Ако това все пак се случи веднага се измийте с вода и сапун. Мъжете, които се лекуват с Уримакс Дуо трябва да използват презерватив при полов акт тъй като спермата може да се отрази неблагоприятно върху бебетата от мъжки пол. Мъжете трябва редовно да си правят тестове за простатно-специфичен антиген.

Медикаментът Уримакс Дуо може да предизвика чувствителност и увеличаване на гърдите. Ако напипате бучки в гърдите си или чувствате болка в зърната, трябва да потърсите консултация с лекуващия ви лекар, тъй като може да става дума за рак на гърдата при мъжете. Споделете с вашия лекар какви други лекарства приемате дори и за такива, които се продават без рецепта в аптеките.

Внимание! Уримакс Дуо може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни и опасни. Ето защо пречете много внимателно какви могат да са те в листовката, която е приложена в опаковката на лекарството.

Този медикамент може да ви причини замаяност, която се отразява неблагоприятно на способността за работа с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Уримакс Дуо?

Тамсулозинов хидрохлорид и дутастерид са активните вещества в това лекарство – съответно по 0,4 и 0,5 мг във всяка капсула. Освен това лекарството съдържа още черен железен оксид, червен железен оксид, жълт железен оксид, титанов диоксид, желатин, бутилхидрокситолуен, пропиленгликол монокаприлат, глицерол, средноверижни триглицериди, титанов диоксид, лецитин, или соево масло, микрокристална целулоза, съполимер на метакриловата киселина и етилат, полисорбат 80, дибутил себакат, калциев стеарат, колоиден хидратиран силициев диоксид Черното мастило: Черен железен оксид, шеллак, силен амонячен разтвор, пропиленгликол, калиев хидроксид.

Внимание! Ако имате алергия към соя или фъстъци, не се лекувайте с Уримакс Дуо, тъй като медикаментът съдържа лецитин от соя. НЕ дъвчете капсулата, защото може да получите възпаление на гърлото и устата.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекаря ви или упътването в листовката на лекарството. Обичайната препоръчителна доза – с вода 30 минути след хранене по 1 капсула на ден.

Съхранение: Далече от достъпа на деца при температура под 30 градуса по Целзий. След първото отваряне на оригиналната опаковка 90 дни става срокът на годност.

Носител на разрешението за употреба и производител: СОФАРМА АД – България.

Средна цена в аптеките 38-39 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *